The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pro-Ject The Classic

A 25 éves évfordulóját ünneplő Pro-Ject alapító-tulajdonosa, Heinz Lichtenegger immáron közel 40 éve foglalkozik lemezjátszókkal, ezért kézenfekvő gondolatnak tűnt, hogy a jeles alkalomra The Classic néven egy olyasféle kinézetű, retró hangulatú fakávás lemezjátszóval rukkoljon elő, mint amilyeneket még ifjú titánként a ’70-es években, a pályája kezdetén árusított.

A lemezjátszó időutazás-szerű külseje azonban senkit se tévesszen meg, a retró „máz” alatt vadonatúj technológiák és high-tech anyagok rejtőznek, valamint a gyártó negyedévszázados tapasztalata, amelyet számtalan különféle lemezjátszó építése és tervezése során szerzett.
A többi Pro-Ject modellhez hasonlóan a Classic is a kompakt, egyszerű használhatóság és megfizethető igényes minőség jegyében született. Az új modell hangminősége szempontjából kulcsfontosságú elem a csillapítás, amelyet a több részegységében is felhasznált vadonatúj TPE (Thermo Plastic Elastomers) nevű anyag alkalmazásával valósítottak meg.

TheClassic inside

Az új fejlesztésű szub-sasszi konstrukcióban a TPE csillapító golyók hatékonyan tartják távol a motor rezonanciáit a lemeztányértól és a hangkartól, hogy a lejátszás precízségét semmi se zavarhassa meg. A régi modellek öntöttvas tányérja helyett a Classic precízen megmunkált speciális alumínium tányért kapott, az altányér és a fő csapágy konstrukciója pedig hasonló, mint amilyet a Debutnél alkalmaztak, vagyis edzett acél és bronz hüvely teflon csapággyal, ami rendkívül alacsony futási zajt eredményez. Szemben a Debut csapágyazásával azonban a Classic esetében a nagyon precíz kialakításnak köszönhetően a tűrés lényegesen kisebb, mindössze 0,005%, így az igazán kifinomult alkatrésznek számító szub-tányér és a csapágy izolációja is sokkal jobb lett.

A teljesen új tervezésű Classic hangkar 25 évnyi mechanikai tervezés tapasztalatát sűríti magába. A hangkar cső karbon és alumínium szendvicsből készült; a karbon a merevségét és a sebességet, míg az alumínium a jó csillapítást biztosítja. A kardán csapágy egység a tűhegynyi méretű, ultra alacsony súrlódású Zircon csapágyból áll. Az új fejlesztésű japán golyóscsapágy a hangkar precízebb vezetését és a kar szabadabb mozgását teszi lehetővé, ami pontosabb barázdakövetést eredményez. Az ellensúly tartalmaz még egy TPE csillapító egységet is, aminek köszönhetően 50% csökkent a hangkar rezonanciájának amplitudója. A készülék árkategóriájára egyáltalán nem jellemző szolgáltatásként a Classic esetében a különféle hangszedőkhöz ideális azimut és VTA beállítására is lehetőség van.

A Classic lemezjátszó hangszedő nélkül illetve az Ortofon által direkt a Pro-Ject számára tervezett 2M Silver MM hangszedővel is kapható egyaránt elegáns dió, rózsafa és eukaliptusz változatokban.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu