The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Oppo Sonica

A fejhallgatók és fejhallgató erősítők után az Oppo immár a vezeték nélküli hangrendszerek világába is belekóstolt, piacra dobva a Sonica névre hallgató készüléket, ami járulékos tudományként még DLNA hálózatos lejátszóként is alkalmazható és multi-room használatra is alkalmas.

A kompakt méretű, ízlésesen íves formájú Sonica a Bluetooth és Airplay kompatibilitás mellett Wifin keresztül is fogadja a jeleket, ráadásként pedig a legújabb kétsávos (2,4/5 GHz) többantennás rendszerrel és az „ac” protokollal is rendelkezik. Az általa akár a fenti módozatokon, akár DLNA hálózaton keresztül is fogadható jelek repertoárja a HD felbontású FLAC, WAV és ALAC formátumokat is tartalmazza, de olyan hasznos online zeneszolgáltatásokat is elérhetünk vele, mint például a TIDAL.

A készülék funkciói és szolgáltatásai között olyan különlegeseket is találunk, mint a kettő Sonica párosításának lehetősége, ami által ketten egy sztereó rendszert alkotnak, vagy a bevezetőben is említett multi-room rendszer kiépíthetősége. Újabb érdekességként az adott szobaakusztikához való optimális beállítást nem az általánosan elterjedt mérőmikrofonos rendszer végzi el, hanem a gyártó által előre beállított programokkal lehet megvalósítani, amire mi is kifejezetten kíváncsiak vagyunk.

A Sonica hangrendszere kettő szélessávú hangszóróból, egy mélysugárzóból és az utóbbi munkáját segítő kettő passzív radiátorból áll. A woofert egy 30 W teljesítményű hídba kötött végfok pár hajtja meg, míg a magasakért és a közepeket felelős kettő szélessávú hangszóró mozgatásáról egy 2×10 W teljesítményű erősítő egység gondoskodik. A leírások szerint a nemcsak elegáns, hanem kellően stabil és jól csillapított készüléktest nagyon korrekt működési környezetet biztosít a hangszórók számára, és kiváló tulajdonságainak köszönhetően a hallgatóságnak még teljes hangerőn is tiszta és torzítatlan, valamint mindenféle rezonanciáktól mentes hangzásban lehet része.

Ha minden igaz, akkor rövidesen többek között ez is kiderül, bár őszig még mindenképpen várni kell a készülékre, mivel egyelőre még csak az Egyesült Államokban kapható.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2175
www.audiocentrum.hu