The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sonus Faber Extrema – az életre kelt legenda

A patinás olasz hangsugárzó gyártó fennállásának 30. évfordulóját valami igazán különlegessel szerette volna még emlékezetesebbé tenni, így vadonatúj technológiákkal és kialakítással újraalkotta az egykori legendás Extrema hangsugárzót. Az 1991-ben bemutatkozott Extrema kialakítását és formáját tekintve valami egészen egyedi és különleges monitorsugárzó volt, melynek semmivel össze nem téveszthető alakja és a speciális rétegelt felépítése mind egy célt szolgált, a rezonanciák minél teljesebb kiküszöbölését.

Az új Extrema természetesen hasonló elvek szerint épül fel. Különleges, formailag a legendás elődöt idéző többrétegű kabinetje keményfa és karbon speciális kombinációja, emellett egyes helyeken még fém alkatelemek is találhatók benne. A konstrukció a névhez hűen extrém merev és csillapított, amiben a rezonanciáknak gyakorlatilag semmi mozgásterük nem marad, a hangszórók pedig abszolút ideális környezetben munkálkodhatnak.

20140326 IMG 9501 1000w

Nem kevésbé egyediek a hangsugárzóba kerülő meghajtók sem; a 30 mm-es tweeter például gyémánttal bevont berillium típus. Külön-külön már több gyártó is használta ezt a két értékes és nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező anyagot, kettejük kombinációja azonban valódi világ-premier, hiszen ez az ötlet a Sonus Faber mérnökeinek jutott először az eszébe. A két-utas Extrema mély/középsugárzója szintén speciális konstrukció, ami a bombabiztos dobozban igazán ki tudja futni magát.

20140426 IMG 9496 1000w

A doboz hátoldalán egy ovális alakú szabályozható passzív radiátor is található, ami egyrészt a mélyátvitelt javítja, másrészt lehetővé teszi a basszus finomhangolását is az adott akusztikai viszonyok függvényében.

20140326 IMG 9458 1000w

A saját állványával teljessé váló Extremából havonta mindössze 1-2 párat fognak készíteni a teljes tervezett darabszám pedig stílszerűen mindössze 30 pár lesz, úgyhogy aki szeretne egyet belőle, jól teszi, ha igyekszik. A hangsugárzó ára még nem ismert, (a Sonus Faber amúgy sem járul hozzá az árak leközléséhez azokért mindig a forgalmazót kell keresni) de minden bizonnyal valami olyan összeg lehet, aminek megismerése előtt gyengébb idegzetűeknek egy defibrillátort is oda kell készíteni. A világ azonban már csak ilyen, a történelem egy apró darabkájának bizony komoly ára van.

Audiophyl Kft.
Tel: 1/332-5545
www.audiophile-szalon.hu