The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tivoli Audio Model Three BT

A Tivoli Audio Model Three, vagy ahogyan jobban beugrik, az órás Tivoli kilenc évvel ezelőtti bemutatkozása óta ugyanolyan, hiszen ahogy a gyártó mondja, az igényes hangminőség, az érzékeny AM/FM tuner, az ébresztés és Sleep funkciók és az elegáns és hangulatos fadoboz kombináción egyszerűen nem lett volna értelme bármit is megváltoztatni. Kilenc év azonban hosszú idő, ami alatt sok minden megváltozott a világban, például az okos telefonok és a tabletek a mindennapok részévé váltak és sok minden más mellett a zenehallgatási szokásokat is jócskán megváltoztatták.

Tegnap jártam egyik régi ismerősömnek a Belváros frekventált helyén lévő üzletében, ami fénykorában jól menő lemezboltként működött. Amikor a CD eladások elkezdtek csökkenni, alternatív megoldásként a használt CD-k is megjelentek a boltban, majd a folyamat felerősödésekor egyre nagyobb teret nyertek az újakkal szemben, hátha olcsóbban még vesznek lemezeket. Ma ott tartunk, hogy új lemez már csak mutatóban van, az ABC rendben kirakott használt CD sorok tetején pedig baseball sapkák és táskák állnak, mondván, hogy a lemezeket szinte úgysem nézegeti már senki.

Hát ennyit változott a világ, így a zene fájlok és a zenehallgatásra is alkalmas okos kütyük korában nem véletlenül szánta el magát a Tivoli Audio sem a készülékeinek Bluetooth kapcsolattal való bővítésére, ami a használhatóságuk kibővítése mellett újabb vásárlóréteg figyelmét is rájuk irányíthatja. A folyamat egyébként nem új keletű, hiszen a Model One, a PAL és a Music System BT változata már hónapokkal ezelőtt megjelent, így a Model Three módosítása tulajdonképpen csak folytatja a sort. Társaihoz hasonlóan az új típus minden korábbinál szélesebb körű használhatóságot eredményez, hiszen a külső lejátszók vagy zenetárolók műsorait immár kábelek vagy wifi beállítások nélkül is lehet vele hallgatni a Model Three jól ismert klasszikus hifi hangulatú tolmácsolásában.

A továbbfejlesztett A2DP profilnak köszönhetően a vezeték nélküli technológia abszolút korrekt és megbízható módon működik, a hatótávolsága pedig legalább 9 méter, így például okos telefonnal zenélve kényelmesen lehet ide-oda mászkálni a lakásban. A Frequency Hopping Spread Spectrum (FHSS) technológia révén a rendszerben az egyéb vezeték nélküli eszközök interferenciája mindössze elhanyagolható mértékű zajt generál, aminek köszönhetően az egység zavarmentesen működik.

A Bluetooth technológia megjelenése mellett természetesen a hagyományos Aux bemenet is megmaradt, így a külső analóg jeltovábbításra is képes lejátszókat továbbra is lehet konvencionális módon csatlakoztatni a készülékhez. Az innovatív BT technológia által valósággal újjászületett Model Three a klasszikus bézs/dió alapváltozat mellett ezüst/fehér, ezüst/fekete és szürke/cseresznye színekben kapható.

Inter Audio
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu