The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Velodyne mélysugárzók a StreamAudio kínálatában

A Hi-Fi Piac nyomtatott lapszámainak olvasói bizonyára jól emlékeznek még a Velodyne mélysugárzók tesztjeire és bemutatóira, amelyekből már akkor kiderült, hogy a 30 évnyi múlttal rendelkező amerikai gyártó termékei egyértelműen a műfaj legjobbjai közé tartoznak, bizonyos árkategóriákban pedig kifejezetten embert próbáló feladat megfelelő vetélytársat találni számukra.

A szilícium völgyben található, mára már valódi szub-basszus legendává vált specialista cég immáron 30 éve számos innováció bevetésével fanatikusan kutatja a mélyhangok lesugárzásának legoptimálisabb módjait! A cég vezető tervezője és alapítója, David Hall még 1983-ban vezetett be egy új, komoly áttörést hozó technológiát a mélysugárzó gyártás terén, amely lényegében forradalmasította az alacsony frekvenciájú hangok reprodukálását. A találmány az ULD-18-as mélysugárzóba került, mely egy szabadalmaztatott gyorsulásmérésen alapuló High-Gain szervo rendszerből állt, amivel a membrán mozgását tudták ellenőrizni.
A súlyos 54 kg-os hangszóró rendszer az újítás révén még mélyebbre ment és még hangosabb megszólalásra, valamint 20×-30× kisebb torzításra volt képes, mint bármelyik konkurens gyártó terméke. Nem véletlen, hogy a típus az évek folyamán több tucat díjat és elismerést gyűjtött be, köztük egy speciális mérnöki díjat is 1984-ben. Az ULD sorozatban alkalmazott sikeres technológiát az elmúlt években folyamatosan alkalmazták szinte az összes szériájukban, így nem csoda, hogy a Velodyne mélysugárzók a világon mindenhol a legjobbak között szerepeltek.
Az "ULD" technológia azonban nem az egyetlen tényező, mely a Velodyne mélysugárzók kimagasló minőségét biztosítja. A kettős tandem lengőtekercs, a nagy hatásfokú erősítő áramkörök, a digitális high-gain servo áramkör, illetve a digitális szoba akusztika kalibrációs rendszer mind hozzájárul ahhoz, hogy a végeredmény igazán kimagasló minőségű legyen.

2003-ban a Velodyne bemutatta a világ első digitális DSP-vel kiegészített mélysugárzóját, amely újabb komoly elismeréseket hozott a gyártónak. Az általuk alkalmazott DSP technológia pontos, feszes, precíz és torzításoktól mentes hangot eredményezett. A digitális EQ áramkörök és a szűrők, valamint a szoba kalibrációs rendszer együttese nagyon nagy minőségi ugrást jelentett a Velodyne mélysugárzók számára.
A mélysugárzók a felhasznált technológiai fejlesztések révén bármilyen rendszerbe könnyedén integrálhatóak, a kiváló minőségű keresztváltók használatával pedig megduplázzák a hasznos akusztikus teljesítményt. Mindezek mellé egyéni konfigurációs lehetőségeket is biztosítanak a felhasználónak, melyeket a távirányítóval mindenki az egyéni ízlése szerint állíthat be az otthoni környezet és az elhelyezés fügvényében.

A lehető legnagyobb teljesítményt és a minimális torzítást a fentebb felsorolt áramkörökkel a Velodne mélynyomók úgy érik el, hogy az erősítők folyamatosan ellenőrzik a hangszóróra jutó jeleket, és ha szükséges, beavatkoznak és optimalizálnak. Mindezen technológiai vívmányok és szabadalmak mellett a szigorú és mindenre kiterjedő minőség ellenőrzés szavatolja, hogy a Velodnye mélynyomók a világ legmegbízhatóbb típusai legyenek.

A gyártó aktuális választéka az általunk is tesztelt 3-tagú Impact sorozattal indul, őket követik az EQ-Max, majd a vezeték nélküli Wi-Q modellek. Középtájon a mini méretben is nagyot rúgó Minivee és Microvee típusok találhatók, a legfelsőbb régiókat pedig a Velodyne összes aktuális tudását magukba sűrítő Optimum és Digital Drive Plus modellek képviselik.


Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu