The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Atlas – újabb kábelek az Akusztika választékában

A hazai kábelválasztékba szépen beépült és a megfizethető szegmensben meglehetősen népszerűvé vált Supra mellé újabb, ezúttal a magasabb régiókban is aktív kábelmárka került az Akusztika választékába, mégpedig a skót Atlas, melynek gyártmányai az elmúlt időszakban számos elismerést begyűjtöttek a brit és a nemzetközi hifi sajtótól egyaránt.

Azt nem lehet tudni, hogy a névadást Atlas, az ókori body builder inspirálta-e, aki a vállán hordozta az egész világot, vagy a föld egészét magában foglaló világ-Atlas, vagy netán a hegység (ha nagyon akarná az ember, bizonyára mindegyikhez tudna kreálni valami ideológiát és magyarázatot), annyi azonban bizonyos, hogy a gyártó egyáltalán nem fukarkodik a technikai ismertetőkkel és információkkal úgy általában a kábeltechnikáról valamint a saját gyártmányairól.

A legtöbb kábelgyártó cégtől eltérően az Atlas önmagát egy gyökeresen más elvek alapján és módon működő cégként jellemzi, ugyanis ők nem a különféle katalógusokból elérhető alkotóelemekből, csatlakozókból és egyebekből készítik el konstrukcióikat, hanem az általuk csak Atlas DNA-nak nevezett koncepció alapján minden egyes részegységet a saját elképzeléseik szerint terveznek meg. Ilyen módon nemcsak a különféle kész kábelek, hanem maguk a csatlakozók, kábelszerkezetek vagy szigetelések is a gyártó önálló szellemi termékei, melyek mindig az adott kábeltípus optimális elvárásai alapján születnek meg. Az alkatelemek megtervezésénél természetesen mindig a kályhától, vagyis az alapvető törvényektől indulnak el, de a koncepciókba ugyanúgy beépítik a különféle ötleteiket és elgondolásaikat, mint például a szinergia szempontjából tapasztaltakat. Utóbbinál mások véleményét is messzemenően figyelembe veszik, mint például a magazinok tesztjeinél a különféle kábelpárosítások során szerzett tapasztalatokat. Az ötletelést természetesen precíz CAD tervezés, modellezés majd szigorú meghallgatások követik, egyszóval hosszú az út, mire egy elgondolásból végül egy kész kábel a maga fizikai valójában testet ölt.

EqI 1m

Annak érdekében, hogy a gyártmányaik következetes rendszert alkossanak, amelyben a koncepció minőségi szintjei lépcsőzetesen épülnek fel, a tervezés és a gyártás során a progresszióra is maximálisan odafigyelnek, így a vásárlók biztosak lehetnek benne, hogy a drágább modellektől valóban értékarányos minőségtöbbletre számíthatnak. Mindent egybevetve, úgy tűnik, az Atlas rendszerében minden elemnek pontosan meghatározott helye és szerepe van és a gyártó minden egyes lépése abszolút racionális okok alapján történik.

Eq2SC

Az Atlas bőséges választékában különféle minőségi kategóriákba rendezve találunk analóg, digitális és HDMI kábeleket, melyek kvalitásairól és karakteréről egy bemutatkozó teszt keretében rövidesen mi is ízelítőt nyújtunk, hogy az infók után végre maguk a kábelek is szóhoz juthassanak.


Akusztika
Tel: 1/321-5384
www.hifiboltonline.hu