The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Yamaha CX-A5100 Aventage AV előerősítő

A két éve megjelent CX-A5000-et felváltó CX-A5100 Aventage AV előerősítő külsőleg ugyan nem sokban különbözik elődjétől, műszakilag azonban nagyon sok újdonságot tartalmaz és természetesen támogatja a Dolby Atmos illetve a DTS:X formátumok megszólaltatását is.

Az Aventage sorozat legújabb 11.2 csatornás AV előerősítőjének kétségkívül a Dolby Atmos és a DTS:X formátumok dekódolása a legfontosabb újdonsága, és ezzel a fejlesztéssel tökéletesen összhangban a készülék új CINEMA DSP HD3 függőleges hangtér kiterjesztése is kompatibilis velük. A felsőkategóriás előerősítő összes front és hátsó csatornáján Sabre ESS 9016 192 kHz/32 bit rendszerű D/A konverterek működnek, természetesen a kvalitásaiknak megfelelő igényes áramköri környezetbe helyezve. Az Aventage receiverekhez hasonlóan az értékes belvilág szintén különösen stabil és merev házban kapott helyet, amely kimagasló védelmet biztosít számára a különféle rezonanciák ellen. A gyártó saját fejlesztésű YPAO-RSC hangoptimalizáló rendszere 64 bites pontossággal végzi el az EQ beállításokat, hogy igazán korrekt és pontos eredményeket kapjunk.

Az új Yamaha AV előerősítő a mozizás mellett hálózati lejátszóként is működik, ezen funkciójában valamint az előlapján található USB bemenetén keresztül egyaránt a formátumok széles skálája megszólaltatható vele: a repertoár többek között a DSD 2,8/5,6MHz, 192 kHz/24 bites FLAC, WAV, AIFF és a 96kHz/24 bites Apple Lossless formátumokból áll.
A készülék legújabb 2.0a verziójú HDMI csatlakozásain immár az UHD 4K/60p 4:4:4 szín-mintavételezésű jelek is továbbíthatóak, ráadásul a HDMI bemenetek legtöbbje HDCP 2.2 kompatibilis, kettő HDMI kimenete közül az egyik Audio Return Channel (ARC) rendszerű, míg a másik „ZONE” HDMI jelűre tetszőleges forrás köthető.

Új szolgáltatásként a CX-A5100 a Yamaha „MusicCast” vezeték nélküli hálózati hangrendszer funkciójával zenéket továbbíthat a többi MusicCast kompatibilis készüléknek is. Az előerősítő emellett Wi-Fi, Wi-Fi Direct és Bluetooth kompatibilis, a Compressed Music Enhancer funkciójával pedig még fel is tudja javítani a tömörített zenék minőségét.
Hálózati funkciói között megtaláljuk az AirPlayt és a különféle online zenei szolgáltatások (Napster, Spotify, Pandora, Juke) illetve az internetes rádiók elérését, az okos telefonokról vagy táblagépről való vezérlés lehetősége pedig ebben a kategóriában manapság szinte már magától értetődő dolognak számít.

Yamaha CX A5100 back

A készülék meglehetősen profi hatást keltő hátlapján a megszokott csatlakozások mellett különlegességként szimmetrikus XLR előfok kimeneteket is találunk az összes csatornához (még a mélycsatornákhoz is), hogy a végerősítőkkel való összeköttetés is igazán minőségi legyen.


Extreme Audio
Tel: 1/7867-422
www.extremeaudio.hu