The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Denon DCD-1600NE és PMA-1600NE

A DCD-1600NE SACD játszó és a PMA-1600NE integrált erősítő a New Era audiofil sorozat legújabb tagjaiként a DCD-2500NE és a PMA-2500NE modellek műszaki alapjaira épülve, de náluk megfizethetőbb áron kínálnak igényes minőséget a zenehallatást elsősorban klasszikus módon elképzelő zenebarátok számára.

Az 1520-as modellek utódjaiként az új készülékek a Denon több mint 100 éves tapasztalatát és szakértelmét ötvözik a digitális és az analóg audio technológia legújabb megközelítésével, annak érdekében, hogy kategóriájukban valóban mértékadó zenei élményt nyújthassanak a tulajdonosaiknak.

PMA-1600NE integrált erősítő DAC üzemmóddal
Néhány márka manapság mondhatni újra felfedezi a hifi audiót, a Denon azonban soha nem hagyta magára ezt a műfajt, hiszen egészen a cég megalapításától, vagyis az 1900-as évek elejétől kezdve fejleszti és finomítja azokat a technológiákat, amelyek révén a készülékeik nívós megszólalásra képesek. A legújabb integrált erősítőt tapasztalt mérnökeik - akik egyben tehetséges fiatal rajongók is tele innovatív ötletekkel - tervezték. A PMA-1600NE beépített DA konverterei révén a legtisztább analóg áramköri tervezést párosítja a legújabb felfogás szerinti nagy felbontású digitális szekcióval.

A Denon "PMA" modell előtag jelentése "pre-main amplifier", és ennek megfelelően lett a PMA-1600NE is megtervezve: vagyis a készülék egy kiváló minőségű előerősítő és egy kiváló digitális-analóg átalakító, ami tudja kezelni az összes ultra-nagy felbontást, egészen a 384kHz/32bites verzióig valamint a DSD11.2MHz-ig, és egy erőteljes végerősítő, ami 2×140W (4 Ohm) teljesítményt biztosít. A Denon egyedülálló hat blokkos konstrukciója teljesen szétválasztja a különböző elemeket, így biztosítva, hogy a közöttük levő áthallás valamint az egyéb káros egymásra hatások egyaránt ki legyenek küszöbölve. A saját tápegységekkel rendelkező analóg és digitális egységek biztosítják a jeltisztaságot, a Közvetlen Mechanikai Alap Konstrukció pedig a nemkívánatos vibráció lecsökkentését szavatolja.

de pma1600ne e2 jp sp ot 001 lo

A PMA-1600NE digitális szekciója a Denon híres Advanced AL32 Processing Plus technológiáján alapul, amely az interpolációs extra adatpontok által növeli a digitális jelek pontosságát, hogy végül egy simább, "analógosabb" kimeneti hullámformát kapjunk. Ilyen módon újra létrehozza a digitális felvételi folyamat közben elveszett adatokat, és ezáltal gazdagabb, részletezőbb és kifejezőbb hangzást, valamint kiváló sztereó képalkotást nyújt.
A Denon DAC Master Órajel Tervezés biztosítja a digitális jelek pontos átalakítását a kettő optikai bemenetről, a koaxiális digitális bemenetről, vagy az aszinkron USB-B
típusú csatlakozásról, ami az ultra-nagy felbontású audio adatokat is tudja fogadni a számítógépekről. Ezen kívül a DAC részben van egy digitális szűrő, ami kizárja a nem kívánatos zajt a számítógépről, vagy a csatlakoztatott digitális forrásokból, míg
analóg módban kikapcsolja a digitális áramköröket a lehető legtisztább hang elérése érdekében. A PMA-1600NE egy kiváló mozgó tekercses/mozgó mágneses phono bemenettel is rendelkezik a bakelit szerelmesei számára. Tervezési elve az "egyszerű és egyenes" elrendezés és a relé kapcsolás volt a felbontás optimalizálásának érdekében, míg az Advanced Ultra High Current MOS single push-pull áramkörre épülő végerősítő rész csak minimális számú nagyáramú elemet használ.

DCD-1600NE Super Audio CD-lejátszó
A Denon már a CD formátum megjelenése óta gyárt CD lemez lejátszókat így az új DCD-
1600NE kifejlesztése mögött rengeteg tapasztalat áll, hogy a készülék a legtöbbet tudja kihozni a CD és Super Audio CD lemezekből, sőt ezen még túl is mutat azzal a képességgel, hogy a DSD és nagy felbontású PCM fájlokat is lejátssza. A Denon a saját fejlesztésű S.V.H. mechanikáját használja, amely a lemezek vibrációmentes és kiváló pontosságú kiolvasásáról gondoskodik. Emellett a Közvetlen Mechanikai Alap Konstrukció még nagyobb stabilitást biztosít, és lehetővé teszi a mechanikai interferenciák hatékony kiküszöbölését is.
A CD és a Super Audio CD mellett a DCD-1600NE lejátssza a DSD2.8MHz és
5.6MHz fájlokat, a PCM fájlokat akár 192 kHz/24 bit felbontásig, valamint a DVDR/
RW lemezekre rögzített médiákat is. A készülékben az Advanced AL32 Processing és
Ultra Precision 192 kHz/32 bites digitális-analóg konverter, valamint DAC
Master órajel generátor található. A nagymértékben feljavított tápegység és az egyéb fontos változtatások még nagyobb pontosságot nyújtanak. Külön órajeleket használnak a 44,1 kHz és ennek többszöröseihez, valamint a 48 kHz alapú mintavételi frekvenciákhoz, tovább csökkentve ezáltal a jitter szintjét.

 DenonDCD1600

A tervezést az egyszerű, logikus felépítés jellemzi, a lehető legrövidebb és legtisztább jel-utakkal és válogatott alkatrészek használatával. A lejátszónak külön tápegységei vannak a digitális és az analóg részegységekhez, hogy a zajt és az interferenciát a minimális szinten tartsa, emellett a Pure Direct üzemmód minimalizálja az esetleges interferencia forrásokat.
A kiváló PMA-1600NE erősítővel párosítva a két készülék egy erős és harmonikus párost alkot, ami remélhetően rengeteg örömöt fog okozni a zenerajongók számára.

A PMA-1600NE és DCD-1600NE prémium ezüst és fekete színekben lesz elérhető 2017 februárjától.


Forgalmazó: Horn Distribution (HU) Kft.
Tel: 1/347-0020
www.horn.eu
www.denonmarkabolt.hu