The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Trenner & Friedl hangsugárzók az Audio Centrumban

Az őszi Hi-Fi Show-on mutatkoztak be először a hazai közönség előtt az Audio Centrum legújabb szerzeményei, az osztrák Trenner & Friedl hangsugárzók, amelyek révén egy valóban különleges high-end márkával és egyben egy újabb osztrákkal bővült a forgalmazó felsőbb régiókban is egyre gazdagabb kínálata.

Ha valaki esetleg még nem hallott volna erről a márkáról, nem kell szükségszerűen rosszul informáltnak éreznie magát, ugyanis ezzel biztosan nincs egyedül, például számunkra is teljesen új felfedezésnek tűntek a Graz közelében található, bő 20 éves múltra visszatekintő manufaktúra különleges hangsugárzói. A típusok nevei alapján az ókori egyiptomi kultúrához is vonzódó Peter Trenner és Andreas Friedl ugyanis cseppet sem a tömegpiacokat és a tömegízlést megcélozva gyártja 1994 óta az abszolút áttekinthető és sajátos logika által felépített választékba rendezett hangsugárzókat, melyek tulajdonosai vélhetően az igazi audio ínyencek közül kerülnek ki. 

Külsejüket tekintve a Trenner & Friedl hangsugárzók cseppet sem mondhatók szokványosnak, ahogy a gyártó mondja, egyszerű és letisztult vonalaik azt jelzik, hogy nem magukat akarják előtérbe tolni, hanem a zenét, ők maguk pedig alázatosan a háttérbe húzódnak, legalábbis átvitt értelemben, mert a méreteik okán fizikailag azért elég hangsúlyosak, így cseppet sem tudnak elrejtőzködni. A mindenféle divatos ívtől és anyagtól tartózkodó T&F hangsugárzó monolitok valódi esztétikai értékét a hibátlan furnérozás és lakkozás biztosítja, amely egy felső kategóriás bútorokat gyártó osztrák üzemben készül.

unas 881061

A márka értékek között a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot is felsorakoztató manufaktúrában a különböző gyártmányok hosszú évek alapos munkájával készülnek el, és még egy-egy meglévő modelljük felfrissítése is meglehetően hosszú időt vesz igénybe. Emberi léptékű cégként természetesen nem különféle sok tagból álló sorozatokban gondolkoznak, inkább adott koncepciókat valósítanak meg, melyek különböző méretosztályokban kínálnak az adott kategóriákhoz optimalizált típusokat. A már említett fenntarthatóság jegyében többek között helybeli keményfa fajtákat használnak, melyeket felelős erdészeti munkával termeltek ki, vagyis újakat is ültettek helyettük. Az általuk beépített hangszórókban a membránszélek gumi helyett vászonból készülnek, a papír membránokat pedig hegedű lakkal impregnálják, ami nem válik olyan rideggé, mint a legtöbb gyártó által alkalmazott akril lakkok. Hangsugárzóik tervezésnél többek között arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy azok a falhoz közel elhelyezve is jól szóljanak, így helyhiány esetében némileg diszkrétebben is el lehet helyezni őket, és a főszereplő természetesen úgyis a zene marad.

Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu