The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pro-Ject Debut III S Audiophile lemezjátszó

Ahogy a neve is mutatja, a Pro-Ject Debut lemezjátszója annak idején egy olcsó belépő típusnak készült, azóta azonban egyrészt a gyártónak is lett nála kedvezőbben árazott modellje, másrészt a legújabb analóg divathullám keretében olyan olcsó divatlemezjátszók árasztották el a piacot, amelyekhez képest a Debut már tényleg egy komoly audiofil modellnek számít.

Vélhetően emiatt döntött úgy az osztrák gyártó, hogy a jól bevált és bejáratott Debut nevet megtartja ugyan, de kiegészíti az „Audiophile” toldalékkal, így jelezve, hogy az új típus esetében korántsem egy fapados modellel állunk szemben, hanem egy kiforrott és igényes konstrukcióval. A Debut III S Audiophile nevében az „S” a lemezjátszó 8,6 ”-os S-alakú alumínium hangkarjára utal, ami állítható VTA-val rendelkezik. A teljes egészében a Pro-Ject csehországi üzemében készülő lemezjátszó vaskos MDF sasszival érkezik, amelynek a közepén réz perselyben forog az acél meghajtó tengely és tartja a szintén acélból készült tányért. Mivel az analóg lemezjátszóknál a rezgésmentesség talán még a többi audio komponensnél is fontosabb szempont, a Debut III S Audiophile vadonatúj elasztomer/alumínium szendvics lábakat kapott, amelyek a leírások szerint tökéletesen elcsatolják a szerkezetet az állványtól, megfelelően rezonanciamentes környezetet biztosítva a barázdák pontos letapogatásához. Utóbbi műveletért az Ortofon ezüst tekercselésű Pick It 25A hangszedője a felelős, amely nagyjából 100 Eurós árával szintén azt jelzi, hogy a Debutból már egy valóban igényes audiofil modell lett. 

Praktikus megoldásként a lemezjátszóhoz akril fedelet is mellékelnek, továbbá a csomag részét képezi még a szintén Pro-Ject gyártmányú Connect It összekötőkábel is. A korábbi Debut modellek szín kavalkádjától eltérően az új Debut III S Audiophile már csak fehér és fekete festéssel készül, ami vélhetően szintén a komolyságát jelzi.

Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu