The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marantz AV8805 13.2 csatornás AV processzor

A Marantz bemutatta a legelső 13 csatornás AV előerősítőjét, az AV8805-öt, ami természetesen tökéletesen kezeli az összes nagyfelbontású audio formátumot és kiváló surround hangminőséget biztosít, a mozi rendszer telepítők és a felhasználók számára pedig nagyfokú rugalmasságot és bőséges teljesítményt nyújt.

Annak érdekében, hogy a mozis élmény valóban különleges legyen, az AV8805 processzor nemcsak 13.2 csatornás jelfeldolgozási képességgel rendelkezik, hanem a Marantz Hyper Dynamic Amplifier modulját (HDAM) is megkapta minden egyes csatornájához, valamint a teljes körű, vezeték nélküli multi-room audio lehetőséget is magáénak mondhatja. Mindennek köszönhetően a felhasználók könnyedén felépíthetnek egy, akár a teljes otthonra kiterjedő hangrendszert, amely széleskörű rugalmasságot és számos lehetőséget biztosít számukra. A többcsatornás AV processzor és előerősítő kiváló minőségű külső végerősítőkkel, vagy aktív hangsugárzókkal való használatra készült. A Marantz AV8805 naprakész térhangzást biztosít a legmodernebb 3D formátumokkal, beleértve a Dolby Atmos, a DTS:X és az Auro 3D dekódolást, mely utóbbi egy jövőbeni ingyenes firmware frissítéssel érkezik majd. A nyolc prémium minőségű AK4490 32 bites sztereó DAC-nak köszönhetőn a készülék zenei anyagokon is optimális hangminőséget biztosít.

A tervezési folyamat során elvégzett szigorú mechanikai tesztek eredményeképpen a Marantz AV8805 kivételes konstrukció lett rendkívül merev alvázzal (az érzékeny audio jeleket továbbító összes áramköri panel alapja), ami nem hagy esélyt a mikrofonikus hatást okozó nem kívánt rezgések számára. A nagyméretű fő kondenzátorokat tápláló túlméretezett toroid transzformátor egy extra 5 mm-es alumínium talppal van felszerelve az extra stabilitás érdekében. Az összes elektronikát a fő házon lévő rézlemez is szigeteli, amely minden pillanatban garantálja a legjobb földelési kapcsolatot, és jelentősen javítja a jel/zaj arányt. A készülékben összesen 17 külön HDAM modult található a kiváló csatorna elválasztás érdekében, a referencia szintű audio teljesítményhez. Végezetül minden részegységet gondosan elfed a három darabból álló stabil és nehéz fedlap.

A széleskörű csatlakozási lehetőségek közül külön említést érdemel a szimmetrikus XLR sztereó bemenet, valamint a 15.2-es szimmetrikus XLR kimenet, amely két mélynyomó kimenetet, front magasság/szélesség kimeneteket és felső csatorna kimeneteket tartalmaz. Ez a kiterjedt, szimmetrikus XLR kompatibilitás biztosítja a csúcsminőségű teljesítményt az otthonokban és a stúdiókban, míg a 15.2-es RCA előfok kimenet további kompatibilitást biztosít számos egyéb végerősítővel vagy aktív hangfallal. Ezenkívül az AV8805 tovább javítja a hangminőséget azáltal, hogy az összes jelet Current Feedback (áram visszacsatolás) topológiában kezeli a Marantz HDAM modulokon keresztül, mielőtt továbbítaná azokat az XLR vagy RCA kimenetekre és a különálló végerősítőkre. A bemenetek között rendelkezésre áll egy Phono MM fokozat is, vagyis a készüléknél a mozizás és az analóg lemezek hallgatása egyáltalán nem zárja ki egymást.

marantz av8805 preamplifier rear

A Wi-Fi és a Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatok számos funkciójának támogatásával az AV8805 a teljes vezeték nélküli multi-room rendszer kulcsfontosságú elemévé válik. A felhasználók kedvenc zenéjüket bárhol és mindenütt élvezhetik otthonukban. A streaming lehetőségek olyan szolgáltatókkal érhetők el, mint a Spotify, a TuneIn, az Internet rádió, az Amazon Prime Music, a JUKE, a Soundcloud, a TIDAL, a Napster, a Deezer és az Apple Airplay. A jövőbeni firmware frissítéssel az AV8805 még kiegészül az Amazon Alexa Smart Home Skill for Entertainment Devices funkcióval, így a felhasználók képesek lesznek hangutasításokkal vezérelni a csatlakoztatott Amazon Alexa eszközöket, és natív vezérléssel tudják majd kezelni különböző funkciókat, beleértve a be- / kikapcsolást, a némítás / vissza hangosítás, a zenelejátszás / szünet, a külső bemenet kapcsolását és a támogatott streaming szolgáltatások lejátszását (ezek elérhetősége országonként változik).

A Marantz AV8805 természetesen fejlett video szekciót is kínál, teljes 4K kompatibilitással, amely mind a nyolc HDMI bemeneten teljes mértékben megfelel a legmodernebb HDMI szabványnak és a HDCP 2.2 specifikációnak, továbbá fejlett audio visszacsatoló (eARC) támogatással érkezik (firmware frissítés által) a legfejlettebb hangformátumok számára, mely az eszköz és a kompatibilis televíziók között egy HDMI csatlakozáson keresztül működik. A házi-mozi rendszer más összetevőivel való távvezérlő kompatibilitás érdekében infravörös távvezérlő bemenettel és kimenettel is rendelkezik a hátlapján, valamint kettős 12V-os trigger kimenetekkel is el van látva. A külső otthoni automatizáláshoz és vezérlő berendezésekhez való közvetlen csatlakozáshoz az AV8805 RS-232C soros porttal rendelkezik - Crestron Connected tanúsítvánnyal - amely gyors és könnyű integrációt biztosít a Crestron otthoni automatizálási eszközökkel. Végezetül a processzor az Audyssey MultEQ XT32 verziójával érkezik, LFC, Sub EQ HT, Dynamic Volume és Dynamic EQ funkciókkal az otthoni hangzás tökéletes kiegyenlítéséhez.

Az AV8805 2018 márciusától lesz elérhető a hivatalos Marantz márkakereskedőknél.


Horn Distribution (HU) Kft.
Tel: 1/347-0020
www.horn.eu