The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Auralic Aries G2 Streamer Transporter

Az Aries G2 Streaming Transporter igazából egy négy-tagú G-sorozatú újdonság-csoport egyik szereplőjeként érkezett meg, a Vega G2 Streaming DAC, a Sirius G2 processzor/előfok és a Leo G2 Femto Refererence Clock illusztris társaságában. A leírások alapján az új G2 modellek még magasabb minőségi szintet képviselnek, mint elődeik, jól összehangolt, optimális rendszerek építhetők fel belőlük, de persze más gyártók készülékeivel is sikeresen párosíthatók.

Elődjéhez hasonlóan az új Aries G2 szintén csak digitális jeleket ad ki (lényegében ezért hívják futóműnek) és mind vezetékes, mind vezeték nélküli hálózati kapcsolatokkal egyaránt rendelkezik. Hálózati csatlakozásán kívül egy direktben csatlakoztatott USB meghajtóról és egy belső 2,5 "-os (a felhasználó által választott tárolókapacitású) merevlemezről is képes zenélni, a szokásos veszteségmentes streaming szolgáltatások és az internetes rádiók pedig egyaránt elérhetők vele. A beépített winchesteren egy átlag felhasználó tulajdonképpen az összes zenéjét el tudja tárolni, ezért ha valaki nem akar külső rendszert kiépíteni, külön NAS-t nem is feltétlenül kell használnia a készülékkel.

A Linux operációs rendszer az Auralic Tesla G2 hardverplatformján fut, ami 50% -kal gyorsabb, mint az előző verzió volt, ráadásul kétszer nagyobb belső memóriával rendelkezik a gyorsító tárazáshoz és az operációs rendszer működtetéséhez. A G2 platform ennek köszönhetően rengeteg új tartalékot biztosít például a fejlett DSP funkciókhoz vagy a nagyobb mintavételezésű anyagok feldolgozásához. Utóbbiak a közül a kettős Femto órajel generátorral rendelkező Aries G2 egészen a DSD512 és a PCM 32bit/384 kHz formátumokig fogadja és kezeli a digitális jeleket. Az előző Aries és az Aries Mini műanyag elemeitől eltérően az új változat az EMI sugárzásokat hatékonyan távoltartó alumínium blokkból kimart sasszival készül, ami persze látványnak sem utolsó. A gyártó által csak Auralic Unity Chassis-nak nevezett konstrukció jóval esztétikusabb és elegánsabb, mint az elődje volt, a körültekintően megalkotott ház azonban nem csak a szemeket kényezteti, hanem árnyékol, távol tartja a különféle sugárzásokat és rezonanciákat, az állványtól való elcsatolásáról pedig a tüske kiképzésű lábak gondoskodnak.

aries g2 streaming image4

Újabb digitális jelfeldolgozást érintő technikai érdekességként az említett kettős Femto órajel generátort a gyártó nem a szokásos módon használja a 44,1 és 48 kHz-es anyagokhoz, hanem az egyik a szimmetrikus AES EBU, illetve a koaxiális és Toslink kimenetek jeleiért felel, míg a másikat az USB porthoz rendelték. Az új Lightning Link digitális kimeneten kívül az Aries G2-őt USB, szimmetrikus AES/EBU, koaxiális S/PDIF és Toslink kimenetekkel is ellátták, közülük azonban a speciális Lightning Link a legizgalmasabb. A többi Auralic hálózati eszközhöz hasonlóan az Aries G2 is használható a gyártó saját Lightning kommunikációjával a LIghtning DS (iOS), a Lightning Server és egy új opcionális webes felület segítségével. A Lightning rendszerben az AirPlay, a lejátszási listák kezelése, a memória gyorsító tárazása, a nagyfelbontású multi-room zenehallgatás és még sok más szolgáltatás elérhető, vagyis a „csomag” nagyon bőséges, és emellett az Aries G2 még Roon Ready modell is.

Az Aries G2 tápellátásának kulcselemei az Auralic továbbfejlesztett Purer-Power technológiája és a még hatékonyabbá tett galvanikus leválasztási szisztéma. A korábbi változathoz képest a kettős nagysebességű galvanikus leválasztót a három legfontosabb primer áramkör (femto órajel generátor, digitális átviteli rendszer, CPU áramkör) között alakították ki, teljesen kiküszöbölve ezáltal a különféle részegységek esetleges egymásra hatásait. A Dual Purer-Power rendszer részeként az új modell ezenfelül kettő lineáris tápegységgel rendelkezik a feldolgozó áramkör, az LCD kijelző, a belső merevlemez és az USB tároló elkülönítéséhez a femto óráktól és az USB audio kimenettől. Természetesen az EMI sugárzások szintjét minimalizálva az összehangolt izolációs rendszer részeként még maguk a tápegységek is el vannak galvanikusan szigetelve egymástól.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu