The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL L100 Classic - Újjáéled az amerikai hangsugárzó legenda

Bár a Harman csoport immár teljes egészében a Samsung Electronics tulajdonában áll, a legfőbb irányok ettől még mit sem változtak, továbbá a népszerű márkák dicsőséges múltjának felelevenítése iránti vágy sem hagyott alább.

Ennek a nosztalgia hullámnak a keretében érkezik idén tavasszal a JBL L100 Classic is, amely a minden idők legnépszerűbb JBL hangsugárzójának számító legendás JBL L100 modern változata lesz. Az eredeti L100 3-utas állványos sugárzó 1970-ben mutatkozott be a JBL 4310 Pro Studio monitor „háziasított” változataként és megjelenése után rövidesen már óriási népszerűségnek örvendett. 2016-ban mutatták be az egykori stúdió monitor modern változatát 4312SE 70th Anniversary Studio Monitor néven, és logikus módon a közel fél évszázaddal ezelőtti rokonához hasonlóan az L100 Classic is ugyanúgy az új stúdió monitorból készült, akárcsak az elődje egykoron az akkori változatból. 

A valódi múltidézésnek vagy időutazásnak is felfogható L100 Classic attraktív, 1970-es éveket idéző designnal készül, amelynek szerves részét képezi az ikonikus, fekete, narancssárga vagy kék változatokban kapható, jellegzetes kockás-nyomatú szivacs hangszóróselyem a fekete és bronz kombinációjú JBL logóval. A doboz elegáns, a ’70-es években különösen divatos dió furnéros bevonatot kapott, a hangsugárzó elő, és hátlapja pedig teljessé téve az egyedi összképet fekete színű.

„Az eredeti L100 hangsugárzó nem csak minden idők legnépszerűbb JBL hangsugárzója volt, hanem minden jel szerint egyben az évtizedének legnépszerűbb modellje is.” mondta Jim Garrett, a Harman Termék Stratégia és Tervezés, Luxus Audio részlegének helyettes igazgatója.
„Az eredeti L100 az 1970-es chicagói CES-en mutatkozott be, és most közel ötven évvel később itt vagyunk retro termékekkel és designnal, amelyek abszolút divatosak. Hatalmas a vágy a jó megjelenésű és nagyszerű hangzású Vintage JBL hangsugárzók iránt. Azt gondolom, a vásárlók szeretni fogják ezeket a hangsugárzókat.”

Az eredeti L100-nak a későbbiekben voltak L100A és L100 Century változatai, amelyek gyorsan követték az L100-at és vele együtt szűntek meg 1978-ban. Ezek a modellek lényegében az eredeti 3-utas típus tovább fejlesztett hangszórókkal, tuningolt dobozzal és módosított keresztváltóval rendelkező változatai voltak. A dobozt Chris Hagen tervezte, ugyanazzal az akusztikai rendszerrel, mint 1988-ban az L100T3-at. Ezekben a hangsugárzókban olyan páratlan tervezői merészség nyilvánult meg, amelynek forrása a HARMAN kaliforniai design központjának hatalmas tervezési és fejlesztési tapasztalatában gyökerezett.

Az L100 Classic magas sugárzója a teljesen új fejlesztésű JT025Ti1 25 mm-es titánium dóm tweeter akusztikus lencsével. A JM125C jelű 125 mm-es középsugárzó szilárd öntött kerettel és tiszta-pép membránnal készül, és egyedi látványt nyújtva a magas sugárzótól jobbra lefelé helyezkedik el, míg a reflex-nyílás a front lap jobb felső sarkában kapott helyet. A hangsugárzó tekintélyes basszusáról a legalul található 300 m-es, szintén pép membrános fehér woofer gondoskodik. Az aranyozott csatlakozók a doboz hátulján találhatók. Praktikus módon az L100 Classic függőleges és vízszintes módon egyaránt használható, opcionálisan pedig egy állítható tüskékkel rendelkező fekete fémállvány is vásárolható hozzá.


ExtremeAudio
Tel: 1/7867-422
www.extremeaudio.hu