The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennheiser HD 820 – Bemutatkozott az új „Nagyvad”

Az idei CES Sennheiser újdonságai között a legnagyobb „durranás” kétségkívül a HD 820-as fejhallgató volt, melyet büszke gyártója csak új „Nagyvad”-ként, továbbá a hátul zárt fejhallgatók új audiofil mércéjeként emleget, valószínűleg nem véletlenül.

Nemrégiben adtunk hírt a HDV 820 high-end fejhallgató erősítőről, amely már előre jelezte, hogy a „820”-as szám lesz az új referencia a gyártónál, és most lám, megérkezett a hozzá illő füles is. A hátul zárt kialakítású, dinamikus rendszerű fejhallgató egyik legfőbb különlegessége a rezonanciákat minimálisra csökkentő, egyedülálló, üvegből készült jelátalakító fedlapja, amely révén a leírások szerint valósággal újraértelmezi a zárt fejhallgatók eddig megszokott kvalitásait. A Németországban tervezett és gyártott csúcs fejhallgató hihetetlenül valósághű és természetes hangzásteret ígér, és még azzal is kitűnik versenytársai közül, hogy a megjelenésének minden egyes apró részletére rendkívüli figyelmet fordítottak. Puha és kényelmes, mikroszálas fülpárnái értékes kézi munkával készülnek és kiválóan csillapítják a külső zajokat, a masszív fém fejpánt pedig még beépített csillapítóelemet is tartalmaz.

A HD 820 egyedi kialakítását és megjelenését egy különleges innováció tette lehetővé. A legendás Sennheiser gyűrűmembrános jelátalakítókat egyedülálló üveg fedlapokkal látták el, amely megoldás ugyan páratlan látványt nyújt, elsősorban azonban mégis a kiváló hangzás érdekében került kifejlesztésre. A homorú üveg ugyanis a jelátalakító hátoldaláról a hanghullámokat egy hangelnyelő felületre tükrözi, ami minimálisra csökkenti a rezonanciát. Ennek köszönhetően a hanghullámok gyakorlatilag ugyanúgy „eltűnnek”, mint ahogy egy nyitott fejhallgató esetében tennék.

A HD 820-at különlegesen hangolt, szimmetrikus, illesztett impedanciájú és alacsony kapacitású ezüstözött OFC kábellel, valamint egy szimmetrikus Pentaconn sztereó jack 4,4 mm-es arany csatlakozódugóval látták el, amely kiváló tulajdonságokkal bír az érintkezési ellenállás, és így a hangzás tekintetében, és amellyel a HDV 820-ashoz is lehet csatlakoztatni az elérhető legjobb kapcsolat biztosítása érdekében.

Végezetül ejtsünk néhány szót a fejhallgató műszaki paramétereiről is. A frekvencia átvitele a -3 dB-es tartományban 12 Hz-43,8 kHz, a hangnyomása 103 dB, az impedanciája pedig 300 Ohm. És persze van még egy fontos számszerűsíthető paramétere, ami valószínűleg szintén többeket érdekel, mégpedig az ára, ami 740 ezer jó magyar forint.


Audio Partner Kft.
Tel: 23/414-057
www.audiopartner.hu