The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Origin Live – Brit high-end analóggal erősíti választékát a Stream Audio

A felső kategóriás analóg lemezjátszó szinte kötelező elem egy high-end forgalmazó választékában, és innentől fogva már az amúgy is impozáns portfólióval rendelkező Stream Audiónak is van ilyen a”tarsolyában”, mégpedig a különleges angol Origin Live márka személyében.

A Southamptonban található gyártó története egy klasszikus high-end sztori, ugyanis a 32 évvel ezelőtt Mark Baker és barátja által alapított cég tényleg egy garázsban kezdte meg a működését, és onnan jutott el a mai, modern CNC gépeket használó és számos magasan képzett alkalmazottat foglalkoztató neves vállalatig, melynek termékeit a világ több mint 40 országába exportálják.

1986-os alapításakor a céget még Cable Design néven jegyezték és ennek megfelelően az első termékük is egy kábel, nem mellesleg a piac legelső hifi készülékekhez való alkalmazásra szánt tömör réz kábele volt. Egy évvel később mutatták be lemezjátszó alátétjüket és ekkor változtatták meg a nevüket Origin Live-ra, ami tulajdonképpen a “hearing the original source as played live” lerövidített verziója, és arra utal, hogy a zenét az eredetileg lejátszott formájában szeretnék visszaadni és megjeleníteni. 1989-ben Skyline Platform nevű lemezjátszó alátétjük komoly díjat nyert a Hi-Fi Review magazinban, egy évvel később pedig az Origin Live hangsugárzó állványuk a Hi-Fi Choice csoporttesztjében 19 egyéb gyártmányt utasított a háta mögé.

Az 1991-es év egy valódi mérföldkő volt a cég életében, ugyanis ebben az évben kezdték el az analóg lemezjátszók gyártását, amelyek mindmáig a legfőbb termékeiknek számítanak. Elsőként módosított Rega hangkarokat készítettek az Avondale Audiónak, majd előrukkoltak egy díjnyertes erősítővel is a Kelvin Laboratories számára. 1993-től az általuk modifikált Rega hangkarok mellett már DC motor upgrade kittel is segítettek az analóg lemezjátszók tuningolásában. 1995-ben bemutatkozott az állványos és földön álló modellekből álló Origin Live hangsugárzó sorozatuk, melynek tagjai a Sovereign, Resolution, OL1, OL1A, OL2 és OL2A típusok voltak. A 2002-ben megjelent Silver hangkarjukat a piac valóságos ovációval fogadta, és a vásárlók olyan kritikákkal illették, mint a „legjobb kar, amit valaha hallottam” vagy az „évtized tervezése”, ami természetesen tovább növelte a gyártó ismertségét és renoméját. 2004-ben az Origin Live lemezjátszók és hangkarok komoly díjakat nyertek a legnagyobb tekintélyű magazinokban. 2008-ban a korábban a Lynwood Electronicsot jegyző David Rusby belekezdett az első Origin Live phono fokozat tervezésébe, ami két évvel később került kereskedelmi forgalomba Ultra néven. A 2014-es évük az Astute hangsugárzóról marad emlékezetes, míg a 2016-os évet az analóg lemezjátszók uralták; akkor mutatkoztak be ugyanis a Voyager és a zászlóshajó Voyager S lemezjátszók.

Southampton, az Origin Live székhelye többek között pont az innovatív mérnöki eredményeitől is ismert, inspiráló légkört biztosítva ezáltal az olyan elhivatott szakembereknek, mint Mark Baker és társai. Többek között ebben a városban tervezték a II. Világháború egyik leghíresebb vadászrepülőjét, a Spitfire típust is, melynek történetéből és tervezőjének állhatatos elhivatottságából az Origin Live is sokat tanult és merített. RJ Mitchell –ről a híres repülőgép tervezőjéről Mark Baker 13 éves korában hallott először, és már akkor is a technikai hősének érezte, és rá akart hasonítani. A tragikusan korán, mindössze 42 éves korában elhunyt, így az általa tervezett Spitfire sikereit sem megérő tervező zseniális matematikus is volt, számos tekintetben új utakon járt és az elképzeléseit tűzön-vízen át keresztülvitte. Bizonyos szempontból az Origin Live is ennek köszönhetően érte el, amit elért, Mark Baker pedig a kezdetektől fogva RJ Mitchell szellemisége alapján dolgozott.

Az Origin Live a kezdetektől fogva komoly eredmények elérésére és mindig valami újra törekedett, ezért a készülékeiket értelemszerűen a felső kategóriákba pozícionálták. Árkategóriától függetlenül az ár/érték arányt nagyon fontosnak tartják, ezért az innováció és a mérnöki munka náluk abszolút elsőbbséget élvez a marketinggel szemben, vagyis nem a reklámokba, hanem inkább a termékfejlesztésbe invesztálnak. Tervezési prioritásaik a legfőbb problémák hatékony megoldására irányulnak, és azokra a területekre koncentrálódnak, amelyeket valóban fontosnak gondolnak a hangminőség szempontjából. Kutatásaik nem mindig a legfőbb csapásirányokat, dogmákat és trendeket követik, hanem a saját útjukat járják a nevükben is benne foglaltak szerint a zene valódi reprodukciójának előmozdítása érdekében. A középszerűt és az átlagosat minden szempontból megpróbálják elkerülni, ennek megfelelően a beszállítókból és a különféle alkatelemekből is a kizárólag a legjobbakat válogatják ki.

Az audio technika az akusztika, a mechanika, az elektronika, a vibráció és anyagtudomány, a zenei képesség és az esztétika különlegesen összetett keveréke, a megfelelő végeredményben pedig mindegyik terület nagyon fontos szerepet játszik. Az Origin Live éppen ezért komplex kutatásokat folytat és az összes szükséges szakterületet megfelelő prioritással kezelve készíti minden szempontból egyedi és különleges lemezjátszóit, hangkarjait és egyéb termékeit, amelyeket mostantól fogva már a Stream Audiónál is meg lehet tekinteni, hallgatni és vásárolni.


StreamAudio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu