The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Megújult a Marshall multi-room hangszóró családja

Kevés olyan egyedi megjelenésű és hangulatú hangszóró található a hifi piacon, mint a Marshall típusai, melyek egyszerre kínálnak egy darabkát egy valódi legendából és utánozhatatlan retró érzetet, mindezt modern technológiákkal „teletömve” és kiváló minőségben megépítve.

A Marshall hangszórók a jellegzetes kiviteli elemeknek, a jókora Marshall logónak és a fekete bőrbevonatnak köszönhetően abszolút egyedi, bármilyen környezetben könnyen felismerhető eszközök, amelyek már a megszólalásuk előtt gyorsan fel tudják éleszteni az emberben a birtoklási vágyat. Nemrégiben a gyártó háromtagú multi-room sorozata teljesen megújult, ami a készülékek modernebbé, sokrétűbbé és elegánsabbá válását egyaránt jelenti, de a változások közül a legfontosabb talán mégis a többszobás streaming képesség.

A család három tagja az Acton, a Stanmore és a Woburn, melyek értelemszerűen a műfaj nívós és ennek megfelelően árazott szegmenséhez tartoznak. Méretileg az Acton a legkisebb közülük, ami azonban ne tévesszen meg senkit, mert ez a típus is erőteljes, dinamikus és hangos megszólalásra képes. A következő Stanmore már a nagyobb helyiségekben is tökéletesen megállja a helyét, míg a Woburn egy igazi nagyágyú, amivel akár a szomszédot is könnyen ki lehet ugrasztani az ágyából.

Marshall Woburn

Az új modellek látványvilága, noha nagyon hasonló az elődökéhez, mégis sokkal legtisztultabb és elegánsabb hatást kelt a fekete hangszórórácsot körbevevő vékony rézszínű kerettel, ami tökéletesen harmonizál a tetőlapon lévő szintén rézszínű kezelőfelülettel és forgatógombokkal (forrásválasztó, mély/magas hangszínszabályzók, hangerő szabályzó). Ami azonban talán még ennél is fontosabb, az a minőségi kivitel. A Marshall hangszórók nehezek, tömegük jelentős része pedig a vaskos és robosztus dobozukból származik, amelyről mindenki tudja milyen fontos a jó hangzás szempontjából.

A legkisebb Actonban egy 30 Wattos D-osztályú digitális erősítő hajtja meg a mélysugárzót és kettő 10 Wattos a két tweetert, míg a Stanmore-nak már egy 50 Wattos erősítője van a wooferhez és kettő 15 Wattos a csipogóihoz. A legnagyobb Woburnben kettő 40 Wattos erősítő szólaltatja meg a mélysugárzót és a Stanmore-hoz hasonlóan kettő 15 Wattos a tweetereket.

Marshall 2

Csatlakoztatási lehetőségek tekintetében az új Marshall Multi-Room hangszórók mindegyike nagyon gazdag kínálattal rendelkezi, például mindegyiken megtalálhatók a Google Chromecast, Apple AirPlay, Bluetooth v4 és Spotify Connect kapcsolatok, valamint a 3,5 mm-es jack bemenet és a 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó. A Stanmore és Woburn típusok hátulján emellett sztereó line RCA bemenetek is találhatók, így klasszikus hifi komponensek is csatlakoztathatók hozzájuk. A multi-room használathoz rendelkezésre áll az ingyenesen letölthető Marshall Multi-Room alkalmazás (Android és iOS verziók), míg a Google Chromecasthoz a szintén ingyenes Google Home alkalmazást kell letölteni.

A Marshall Multi-Room app akár már egyetlen hangfal vezérlésére is használható, több hangszóró használata esetén pedig természetesen mindegyiket lehet csatlakoztatni a rendszeredhez. Az okos alkalmazás ráadásként leegyszerűsíti a hangfalak beállítását is, például a különböző hangszórókat különböző hangszín beállításokkal is lehet hallgatni és az egyéb funkciók is egyszerűen testre szabhatók vele.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu