The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Unison Research Max Mini hangsugárzó

Az Unison Research csöves erősítőkhöz optimalizált Max hangsugárzó sorozata a földön álló Max 1 és 2 modellek után most Max Mini néven egy állványos típussal gazdagodott.

A jól ismert kiviteli elemeket (íves valódi fa oldallapok, fekete bőrbevonat) szintén magáénak mondható Max Mini egy két-utas, front bassz-reflex rendszerű állványos hangsugárzó, amelyet társaihoz hasonlóan elsősorban az Unison Research csöves erősítőkkel való tökéletes együttműködéshez terveztek.

A 25 mm vastag MDF lapokból összeállított stabil és merev kabinet előlapjának alján kettő reflexnyílás található, melyeken nagyon alacsony turbulenciával távozhat az olasz gyártmányú 8”-os woofer által megmozgatott légmennyiség. A hangszóró membránja növényi rostok és karbonszálak speciális kompozíciójából készült, 51 mm átmérőjű dupla-rétegű (egy belül, egy kívül) alumínium hangtekerccsel. Az akár 200 W teljesítményre képes izmos mélysugárzó öntött vas kosárral, erős neodymium mágnessel, valamint egy speciális fém demodulációs gyűrűvel készül, amely a fluxus kontrolljával csökkenti a harmonikus és az intermodulációs torzításokat a teljes hallható tartományban. Az 1”-os titánium magassugárzót a nagyobb testvérekhez hasonlóan egy poliuretánból kialakított elliptikus ESS Constant Coverage tölcséres nyomókamrában helyezték el. A megoldásnak köszönhetően a magasak pontosak, precízek és tiszták, az irányítottság indexük pedig mindvégig a +/- 0,85 dB-es tartományban marad.

UR Max Mini 2

Az olasz szakemberek keze munkáját dicsérő stabil kabinet és a minőségi hangszórók mellett a Max Mini másik kulcseleme a keresztváltó, melynek különleges odafigyeléssel megalkotott szűrője a GTN (Genesis Transparent Network) technológia alkalmazásával készült. A váltó felül és alul áteresztő szűrői egyaránt szimmetrikusak (12 dB/oktáv meredekségű vágással) a váltási frekvencia pedig 1 és 1,5 kHz között van. A keresztváltó kizárólag kiváló minőségű, szigorúan válogatott komponensekből épül fel. Az önkötő tekercsek OFC réz vezetékből készültek, a kondenzátorok Mundorf gyártmányúak, a fém-oxid technológiájú (MOX) ellenállások 1% -os tűréssel és alacsony hőmérsékleti együtthatóval rendelkeznek.
A hangsugárzó hátulján a csatlakozó terminál közelében található egy kapcsoló, amellyel a Max Mini jellemzőit be lehet állítani a csöves illetve a félvezetős erősítőkhöz, hogy mindkét fajtával a lehető legtöbbet hozhassuk ki belőle. A tervezők különös figyelmet fordítottak arra is, hogy az impedancia görbe a lehető legegyszerűbb legyen a kábelek és az erősítő csillapítási tényezőjének csökkentése érdekében, az impedancia értéke pedig ne essen 6 Ohm alá.

Az Unison Research Max Mini cseresznye, dió és mahagóni fa oldalalapokkal kapható.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu