The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

MoFi Electronics lemezjátszók, hangszedők és phono előerősítők

A MoFi márkanév így elsőre gondolom, nem sokak számára cseng ismerősen, ha azonban kiderül, hogy ez valójában a Mobile Fidelity névből képzett mozaikszó, mindjárt más lesz a helyzet.

Igen, a több mint 50 éves múlttal rendelkező, kiváló analóg és digitális lemezeket készítő amerikai cégről van szó, amely fél évszázadnyi kiemelkedő minőségű hanganyag gyártás után úgy döntött, hogy a hardver oldalon is megvalósítja a hangzásról alkotott elképzelésit, mégpedig miben másban, mint a klasszikus analóg lemezjátszó műfajban.

A cég jelenlegi elnöke, John Schaffer korábban a Wadia tulajdonosa volt, úgyhogy van némi fogalma a minőségi audio készülékekről, a MoFi analóg lemezjátszók és hangkarok megalkotásához pedig segítségül hívta Allen Perkinst, a Spiral Groove márka híres tervezőjét. Már ebből is látható, hogy komoly vállalatként a Mobile Fidelity nem úgy akart saját lemezjátszót készíteni, hogy valamely gyártó egyik típusára ráíratta, hogy „MoFi”, hanem komoly műszaki és tervezői háttérrel megalkotott két olyan típust, amelyekben az általuk mindig is vallott hang-filozófia öltött testet. Ahogy a honlapjukon is olvasható „A Mobile Fidelity úgy véli, hogy a mastering rendszereknek semlegesnek és átláthatónak kell lenniük. Az alapvető elképzelés az, hogy bemutassuk az eredeti felvétel összes zenei részletét, anélkül, hogy a minőségük romlana, elszíneznénk azokat vagy más hanganyagot hoznánk létre. ”Milyen jobb módja lehetne annak, hogy ezt elérjük, és többet kínáljunk az ügyfeleinknek, mint egy olyan analóg lemezjátszó kifejlesztése, amely ugyanezt a megközelítést alkalmazza?

MoFi Electronics StudioDeck

Így születtek meg a StudioDeck és UltraDeck lemezjátszók, valamint a hozzájuk tervezett hangszedők és lemezjátszó előerősítők. A letisztult megjelenésű StudioDeck lemezjátszó elérhető áron kínál kategóriáját jóval meghaladó kiviteli minőséget, innovációt és minőségi hangzást. A percenkénti 300 fordulatos váltóáramú motor kiváló sebességstabilitást biztosít, a Delrin tárcsa két pozícióval rendelkezik a 33 1/3-os és a 45-ös fordulatszámok kiválasztásához. A motor rezgéseit hatékony csillapító anyagok használatával tartják távol a lemezjátszó többi részétől, a lemeztányértól és a rezonanciákra különösen kényes kartól és hangszedőtől. Az USA-ban kifejlesztett és gyártott 10 hüvelykes egyenes alumínium hangkar kardántengelyű csapágyazása garantálja az ideális kiegyensúlyozottságot, a kellő merevséget és a nagyon alacsony nyomkövetési hibát. A rendszerben beállítható a tű erő, a VTA és az azimut is. A lemezjátszó MDF sasszijához még egy nehéz fémlapot is rögzítettek, így biztosítva a kellően nehéz és stabil tömeget a színezetlen hangzás érdekében. A lemeztányér a már említett Delrin nevű speciális anyagból készült, ami a Dupont által kifejlesztett következő generációs polimer. A Delrin nagymértékben kristályos szerkezete hatékonyan földeli a nem kívánt zajokat, és a rezonanciákkal egyetemben távol tartja azokat a hangszedőtől. Az acélból készült fordított csapágyrendszer zökkenőmentesen, stabilan és nagyon csendesen forgatja a lemeztányért, a rendkívül alacsony tűrésű acél, bronz és teflon kombináció - ami leginkább csak sokkal drágább lemezjátszókban található meg - sokévnyi használatot ígér. Az analóg lejátszásban a tű minden egyes olyan rezgése, amely nem a lemezek barázdáiból származik lényegében torzítás, amely elrejti a finom zenei részleteket. Emiatt különösen fontos paraméter a rezonanciák hatékony elszigetelése, amelyet a többi alkatelemmel együttműködve a MoFi anti-vibrációs lábak biztosítanak, amelyeket a hangberendezések rezgésszigetelésének vezető cégével, a Harmonic Resolution Systems-szel közösen fejlesztettek ki.

A StudioDeck lemezjátszó gyárilag a V-Twin dupla mágneses, elliptikus tűvel rendelkező StudioTracker MM hangszedővel kerül forgalomba.
A komolyabb UltraDeck lemezjátszó nagyon hasonló megjelenésű és felépítésű, de jóval vastagabb és ezáltal nehezebb Delrin lemeztányért kapott, hangszedője pedig a magasabb kategóriájú UltraTracker MM típus. A MoFi választékában ezenfelül található még egy MasterTracker nevű Micro-Line tű kialakítású és Ohno continuous cast réztekerccsel készülő alumínium házas MM hangszedő is.

MoFi phono

A MoFi Electronics lemezjátszó „csomagjának” részét képezik még a StudioPhono és az UltraPhono phono előerősítők is, melyeknek a nevéből egyértelműen látszik, hogy ez egyiket az olcsóbb, a másikat pedig a drágább lemezjátszóhoz készítették. Az ízléses, némiképpen Pro-Audio stílusú kinézettel és külső táppal rendelkező egységeket Tim de Paravicini tervezte és mind a ketten tiszta és realista hangvétellel rendelkeznek. Mindkét típus használható MM és MC hangszedőkhöz, állítható rajtuk a gain és a terhelés, valamint rendelkeznek szubszonic szűrővel és mono funkcióval. A komolyabb UltraPhono típusban második funkcióként ezenfelül még egy A-osztályú fejhallgató erősítő is helyet kapott.

A MoFi lemezjátszók, phono előerősítők és a külön is megvásárolható hangszedők hazai forgalmazója a Limar Audio cég lett.

Limar Audio
Tel: 1/329-2980
www.limar.hu