The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pro-Ject X1 lemezjátszó

 

Új taggal bővült a Pro-Ject „X” analóg lemezjátszó sorozata, amely a gyártó ígérete szerint kedvező áron nyújt valóban audiofil minőségű hangzást.

A jól hangzó ígéret valóra váltása érdekében az osztrák gyártó tényleg mindent megtett, amit lehetett, hiszen amint az a szokásosnál jóval bővebb ismertető anyagból is látszik, a lemezjátszó minden egyes porcikájánál igyekezett a költségkeretbe beleférő legjobb anyagokat és megoldásokat alkalmazni. Az egyes alkotóelemek fontosságát és az általuk alkalmazott anyagok illetve megoldások lényeges tulajdonságait is alaposan elmagyarázzák, megemlítve, hogy az X1 nem egy forradalmi termék, mivel az analóg lemezjátszóknál hosszú történelmük folyamán már mindent úgymond „kitaláltak”, a lényeg ezért a minden egyes apró részletre való odafigyelés, az alaposság és a technikai kivitelezés minősége.

A klasszikus szíjhajtású, háromsebességes (igen, tudja a 78-as fordulatszámot is) X1 sasszija MDF-ből, mégpedig annak egy újfajta, a korábbinál merevebb és nagyobb sűrűségű, ezáltal a rezonanciáknak még jobban ellenálló változatából készült. A fehér vagy fekete színű festett változatoknál egészen pontosan nyolc réteg festék kerül az MDF testre, melyet utána kézzel políroznak fényesre. Kapható még egy klasszikus megjelenésű dió verzió is, amelynél a sasszi természetesen valódi fafurnér borítást kap. A szerkezet precíz megtámasztásáról és az állványtól való elcsatolásáról a három állítható magasságú, rezonancia és vibrációmentes alumínium láb gondoskodik. Ugyancsak a rezonanciák kiküszöbölése érdekében a meghajtó motort is hatékonyan elcsatolták a szerkezet többi részétől.

Project x1 black

Az X1 lemezjátszó egy 20 mm vastag, 1,5 kg tömegű akril lemeztányérral rendelkezik, az al-tányérja extrém alacsony csapágytűrésű (0,001 mm), a tányércsapágy pedig egy nagyon precíz rozsdamentes típus. A hangkar egy 8,6” hosszúságú karbon/alumínium szendvics típus anti-rezonáns ellensúlyokkal, valamint Kardan ultra alacsony súrlódású csapágyazással. A karba gyárilag egy Pick It S2MM hangszedőt szerelnek, de az X1 hangszedő nélkül is megvásárolható. A korábban már megemlített minden részletre kiterjedő figyelem természetesen a beépített RCA kábelt is érinti, amely egy fél-szimmetrikus, alacsony kapacitású vezeték különösen hatékony árnyékolással ellátva.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu