The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Hegel H390 hálózatos integrált erősítő

A Hegel a múlt héten megrendezett müncheni show-n mutatta be a H190 és H590 típusok közé érkező, H360 jelű elődjét nyugdíjazó új H390 hálózatos integrált erősítőjét, amivel végre teljessé vált az új generációs készüléksorozata.

Az aktuális erősítő választék H590 jelű integrált csúcsmodellje pontosan egy évvel ezelőtt, a 2018-es müncheni showra időzítve jelent meg, most pedig megérkezett a kisebb testvére, amely ívelt, anodizált fekete alumínium előlapjával és a modern fehér OLED kijelzőjével megjelenés szempontjából is tökéletesen illeszkedik sorozatbéli társaihoz.

A készülék lelke az új Hegel erősítő sorozatban megismert SoundEngine2 meghajtó egység, ami többek között jelentősen megnöveli a basszus pontosságát, csökkenti az A/B osztályú erősítőkre jellemző torzítás fajtákat, továbbá jelentősen megnöveli a damping faktor értékét is. Mindezeknek köszönhetően a H390 még a különféle problémás és nagy hangsugárzókat is könnyedén meghajtja, ezért bármilyen típus nyugodt szívvel ráköthető.

A bejövő digitális jel és a bemenet típusától függetlenül az audio jelek változatlanok maradnak, mivel a készülék digitális áramkörei a legjobb eredményt biztosító natív formátumban dolgozzák fel őket. A kivételesen pontos óra jel generátor szintén a Hegel fejlesztése; az egység az alacsony felbontású fájlok észlelésekor alkalmazkodik a bejövő jel mintavételi frekvenciájához, így optimálisan dolgozza fel még a gyengébb minőségű anyagokat is. A végeredmény minden esetben analógos jellegű, természetes és hiteles hangzás, vagyis amit a Hegeltől mindig is megszokhattunk.

Hegel H390

Társaihoz hasonlóan a Hegel H390 szintén nagyon gazdag csatlakozó és kommunikációs repertoárral rendelkezik. Analóg oldalon kettő RCA és kettő szimmetrikus XLR analóg bemenete, valamint kettő RCA kimenete van (egy fix és egy szabályozható jelszintű), míg digitális oldalon a választék kettő koax (RCA, BNC) és három optikai bejáratból, egy (DSD-t is támogató) USB portból, valamint egy hálózati csatlakozóból áll, kimenetből pedig egy koax digitálisat kapunk. Analóg csatlakozásainak köszönhetően a H390 klasszikus integrált erősítőként is sikerrel alkalmazható, a digitális bemenetek, valamint a hálózatos funkciók pedig jócskán kibővítik felhasználhatóságának körét. A vezetékes csatlakozások mellett a készülék különböző vezeték nélküli átviteli módokkal is rendelkezik, beleértve az AirPlay jelátvitelt, a Spotify Connect-et és a ROON kompatibilitást, emellett a H390 számos fájlformátumot is támogat, beleértve a DSD-t és a még ma sem túlságosan elterjedt MQA-t is. A későbbikben a készülékre az interneten keresztül természetesen letölthetjük az új firmware frissítéseket is, hogy továbbra is kellően modern és naprakész maradjon.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu