The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pro-Ject Ortofon Century jubileumi lemezjátszó

 

Tavaly októberben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját a dán Ortofon cég, a világ legismertebb hangszedő gyártója, amely alkalomra a vele évek óta nagyon jó partneri viszonyban lévő Pro-Ject egy limitált lemezjátszót is készített.

Maga az Ortofon a híres Concorde hangszedő speciális limitált verziójával tette még emlékezetesebbé ezt a jeles alkalmat, a Pro-Ject Classic SB-re épülő Ortofon Century lemezjátszójába pedig értelemszerűen ugyanaz a hangszedő került. Érdekességképpen az 1979-ben megalkotott Concorde hangszedő eredetileg hi-fi célokra készült, azonban a lemezlovasok körében is különösen népszerűvé vált, (többek között azért, mert nagyon jó track követéssel rendelkezett és még a DJ pult esetleges rázkódása esetén is a barázdában maradt) ezért sokak számára a nevet meghallva elsőként a DJ világ ugrik be róla.

A limitált kiadású Concorde Century „HiFi Concorde” verziója nem kevesebb, mint 24 havi elhivatott fejlesztő munka eredményeképpen született meg. A különleges hangszedő ezüst bevonatú réz huzalokból készült tekercsekkel és egy Fine Line metszésű gyémánttűvel rendelkezik. Karcsú profiljának köszönhetően precízen nyomon tudja követni még a legmagasabb frekvenciákat tartalmazó barázdákat is, ami nagyon széles felső határfrekvenciát biztosít, a nagyobb felületű letapogatás pedig jótékonyan csökkenti a torzítást és csökkenti a lemezek kopását, ami amúgy is minden analóg barát rémálma.

A Concorde hangszedővel szerelt limitált Pro-Ject Ortofon Century lemezjátszó lényegében egy „feltuningolt” Classic SB típus, amelynél többek között kicserélték a sasszi tetőlapját egy elegánsabb és a rezonanciáknak is nagyon jól ellenálló alumíniumra. A lemezjátszó háza elegáns zongora lakk feketére fényezett fából készült, amely az ezüst alumínium alvázzal párosítva tökéletes harmóniával és időtlen eleganciával rendelkezik. A hangkar egy 9” hosszúságú S-alakú alumínium típus TPE csillapítású ellensúlyokkal. A kardáncsapágyak rendkívül alacsony súrlódású Zircon pin-pont típusok, az alumíniumból készült tányér precízen kiegyensúlyozott és szintén TPE csillapítással ellátott, emellett bőr lemezalátétet és a Clamp It lemezleszorítót mellékelik hozzá.
A beépített elektronikus fordulatszám-szabályozás 33,3-ról 45-re kényelmes módon egyetlen gombnyomással történik, ha viszont valaki 78-as fordulatú hanglemezekkel is rendelkezik, akkor azokhoz már kézzel kell áthelyeznie hajtószíjat.

A Pro-Ject Ortofon Century lemezjátszó limitált példányszámban megvásárolható az Audio Centrumban 999 ezer forintos áron, amelyért cserébe nem csak egy kiváló lemezjátszót, hanem még az audio történelem egy darabkáját is hazaviheti a szerencsés tulajdonos.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu