The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

McIntosh MC255 öt-csatornás végerősítő

A McIntosh legújabb öt-csatornás végerősítője elsősorban azokat a high-end házi-mozit építőket célozza meg, akik filmnézés vagy sokcsatornás zenehallgatás során is a legendás Mac hangzásra vágynak.

Sztereó társaihoz hasonlóan természetesen az MC255-öt is ellátták az összes ikonikus McIntosh látványelemmel, úgymint a festett fekete üveg frontpanel, a Triplewiev műszer, a zölden világító logo és a rozsdamentes acélváz, melyek együttese, főleg este, igazi unikum látványosság a nappaliban.

A méretes front panelen az új és szintén hatalmas méretű TripleWiev teljesítménymérő a három front csatorna valós kimeneti szintjét mutatja. A 38 centi széles egység könnyen leolvasható, és pontos tájékoztatást ad a rendszer pillanatnyi kimeneti teljesítményéről. Tulajdonképpen három különálló műszer van egybe integrálva, amelyek így együttesen komplex látványt nyújtanak, és nem bontják meg az előlap egységét.

A TripleWiev természetesen nem az egyetlen új fejlesztés a készülékben. A szintén új Dynamic Power Manager technológiának köszönhetően három csatornás használat esetén a teljesítmény 200-ról 250 Wattra nő csatornánként. A szűrő kapacitás 50 százalékos növekedése a dynamic headroom értékét ekkor 1,7 dB-ről 3,6 dB-re növeli, ami a mélyhang átvitelben eredményez ugrásszerű javulást, ami különösen fontos paraméter például a filmek dinamikus effektjeinek megszólaltatásánál.

A McIntosh MC255 5-csatornás végerősítő négy Mc monogrammal díszített hűtőbordájára a végfok tranzisztorokat direkt módon rögzítették fel, így nincs szükség zajos hűtőventilátorra, emellett a speciális tekercselésű toroid trafó is tovább csökkenti a zajszintet. A saját fejlesztésű aranyozott hangszóró csatlakozások kiváló teljesítmény átvitelt garantálnak. A tervezők gondoltak a manapság egyre fontosabb energiatakarékosságra is, ezért ha a készülék a menüben beállított időtartamon belül nem érzékel bejövő jelet, kikapcsolja az erősítőt. A front panel energiatakarékos direkt LED megvilágítása hosszú élettartamot, és gyönyörű megjelenést biztosít.

McIntosh MC255 5 csatornas erosito back 600x538

Fenti technológiák mellett az MC255 tartalmazza a hagyományos Power Guard és Sentry Monitor védelmi rendszereket is. A Power Guard a hangfalakat a túlterheléstől és a torz jelektől óvja meg, a Sentry Monitor pedig a végfokokat védi a kimeneti túlterheléstől, illetve a rövidzárlattól. Mindkét rendszer teljesen automatikus működésű, és a kondíciók helyreállítása után kikapcsol, majd a készülék normál módon használható tovább.

A felhasználók az RCA aszimmetrikus, és az XLR szimmetrikus csatlakozásokat egyaránt alkalmazhatják igény szerint. Az erősítő rendszerbe integrálható az MI128, vagy MI254 digitális végerősítőkkel, ha 5-nél több csatornát alkalmaz a hangrendszer. Az MC255 használható teljes 5-csatornás módban, de ha csak három hangfalat tartalmaz az elsődleges rendszere, akkor a fennmaradó két csatornát második audió zóna meghajtására is használhatja, ami második szoba, vagy a fő szobán belül másik zóna hangosítását teszi lehetővé.

Műszaki adatok:
Csatornánkénti kimenő teljesítmény:
3 csatornás módban 250 W 4 vagy 8 (hmon
5 csatornás módban 200 W 4 vagy 8 (hmon
Jel/zaj viszony: 108 dB
Teljesítmény sávszélesség: 20 Hz – 20 kHz
Dynamic headroom: 3,6 dB
THD: 0,005%
Damping:
4 Ohmon 70 felett
8 Ohmon 140 felett
Frekvencia átvitel:
+0, -0,25 dB 20 Hz – 20 kHz
+0, -3 dB 10 Hz – 100 kHz


Audiophyl Kft.
Tel: 1/408-7042
www.audiofil-szalon.hu