The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

McIntosh MX123 13.2 csatornás házi-mozi processzor

A gyártó új sokcsatornás készülék sorozatában bemutatkozott MX123 13.2 csatornás házi-mozi processzor a McIntoshtól megszokott hangminőséget ötvözi a legújabb házi-mozi technológiákkal. A 4K Ultra HD felbontás és a képjelek felkeverés funkciója mellett a processzor a háromdimenziós hangélményt is garantálja.

Az MX123 az elődjéhez képest további két csatornával többet képes kezelni; a 13.2 diszkrét csatorna pedig nagyobb szabadságot biztosít a hangszóró rendszer kialakításához. A végerősítők csatlakoztatásához szimmetrikus XLR és RCA kimenetek egyaránt rendelkezésére állnak, míg a DSD128 és az ALAC192 kHz formátumok támogatása újabb változás a korábbi modellhez képest.

A sokoldalú készülék mondhatni mindent tud, ami ma egy modern házi-mozi processzortól elvárható. A 7 HDMI bemenete mellett 3 HDMI kimenet áll rendelkezésére, amelyeket a legújabb fejlesztésű HDMI jelfeldolgozás támogat. Minden HDMI bemenet támogatja a HDCP 2.3 rendszert, és 18 Gbps sávszélességgel fogadja a 4K Ultra HD jeleket akár 4:4:4 színtávolsággal. Egy megjelenítő kimeneten támogatja az eARC (Enhanced Audio Return Channel) funkciót és az eARC megnövelt sávszélességének köszönhetően a TV felől visszaküldött hang minősége drasztikusan javul. A McIntosh MX123 13.2 csatornás házi-mozi processzor támogatja a HDR10, a Dolby Vision és a HLG nagy dinamikájú megjelenítés formátumokat. A HDBaseT kimenet akkor is kiváló képminőséget garantál, ha a megjelenítő eszköz és a processzor között hosszabb HDMI kábelezést kell alkalmaznia.

A képmegjelenítés legfejlettebb technológiái mellett az MX123 lényegében a 3D hangzás minden létező formátumát kezeli. A legújabb Dolby Atmos, DTS-X és Auro 3D hangzások feldolgozása és az Imax Enhanced funkció is rendelkezésére áll, emellett az Audyssey Multeq XT32 automatikus szoba korrekció segíti a tökéletes körülölelő hangzás beállítását. A rendszer bekalibrálja a környezethez legjobban illő frekvencia átvitelt és hangerő korrekciókat, emellett a mélysugárzót is átmenet nélkül integrálja a rendszer hangjába. Emellett természetesen lehetőség van az egyéni módosításokra is, amelyeket a készülék eltárol.

A számos HDMI be és kimenet mellett egyéb digitális csatlakozások széles skálája áll még rendelkezésére: 4 optikai, 3 koaxiális és egy USB bemenetén 24 bit /192 kHz-ig fogad jeleket, de található rajta egy XLR szimmetrikus digitális port is. Analóg forrásokat 2 szimmetrikus és 8 aszimmetrikus bemenethez csatlakoztathat, emellett lemezjátszó előerősítő bemenet és 7.1-csatornás aszimmetrikus bemenet is található a hátlapon. Minden analóg és digitális bemenet tetszés szerint átnevezhető, hogy könnyebb legyen az azonosítás. Az egyes bemenetek közötti hangerő eltérést kompenzálni lehet, így másik bemenetre való átkapcsolás esetén sem változik a hangerősség. Talál a hátlapon ezen kívül 3 komponens, 4 összetett videójel bemenetet, 1 USB A-típusú bemenetet, és ezekhez linkelt RCA hangjel bemeneteket.

McIntosh MX123 hazimozi processzor back

Az MX123 IMAX Enhanced funkciója az Imax és a DTS által létrehozott szabvány, amely a kép és hangminőség prémium minőségben történő bemutatásáról szól. Jól megtervezett algoritmus gondoskodik a 4K HDR képminőségről. A két cég közös fejlesztése Hollywood-hangzás keverés mód, amely a DTS:X egyik verziója. Ezek alkalmazásával az MX123 Imax minőségű kép, és Hollywood stílusú hang élmény biztosítására képes.

Az MX123 egy rendszerbe integrálható a gyártó MC303, MC255, MC257, MC8207, MI128, vagy MI254 végerősítőivel, és természetesen bármely hangfal rendszerével. A csatornánként 32 bites prémium minőségű DAC egységek hangját mély és magas hangszín szabályzás mellett kilenc sávos equalizerrel finom hangolhatja. További két zónát képes a processzor a fő zóna mellett kezelni, amelyek felé kép és/vagy hangjeleket tud küldeni.

Jelentős fejlődés az előd modellhez képest az AirPlay 2 és a Bluetooth mellett a Spotify Connect. Az AirPlay 2 lehetővé teszi, hogy a Siri hangvezérlést alkalmazhassa iPhone, iPad, HomePod, de akár az Apple TV készülékén keresztül. A TuneIn további lehetőségeket biztosít a streamingre, közöttük természetesen a McIntosh Music hallgatására.

A McIntosh MX123 13.2 csatornás házi-mozi processzor további fontos előnye a korábbi modellekhez képest az, hogy jóval kevesebb hőt termel a működése közben. Megjelenésében természetesen a gyártó minden ikonikus látvány eleme felfedezhető. Festett üveg előlap, jellegzetes forgató gombok, és a zölden világító McIntosh logó.


Audiophyl Kft.
Tel: 1/408-7042
www.audiofil-szalon.hu