The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Állványos hangsugárzókkal bővül a Fyne Audio F1 sorozata

A Fyne Audio az F700-as sorozatának három új hangsugárzóval történő bővítése után figyelmét újra a high-end F1 család felé fordította, és az álló modellek mellé bemutatott kettő állványos típust, valamint egy minden szempontból hozzájuk illő dedikált hangsugárzó állványt.

Az impozáns F1-12 álló hangsugárzó különleges technológiáit és alkatelemeit felhasználó F1-5 és F1-8 állványos típusok jellegüket tekintve vérbeli pontforrás-monitorok, amelyek immár a kisebb méretű helyiségekben is megmutathatják a Fyne Audio hangsugárzó koncepciójának páratlan pontosságát és zeneiségét. Az új modelleket természetesen a többi felsőkategóriás Fyne hangsugárzóhoz hasonló alapossággal és igényességgel tervezték, és kézzel készítik a skót gyártó Glasgow-ban lévő üzemében.

Az új állványos modellek központi elemei az 5 és 8 hüvelykes IsoFlare pontforrás meghajtók. A kisebbik F1-5 jelű típus egy FyneFlute tekercseléssel ellátott 125 mm-es mély/közép hangszórót párosít a közepében elhelyezett 19 mm-es magnézium membrános kompressziós magassugárzóval, kettejük tökéletes időzítését és összehangolását megvalósítva ezáltal. A nagyobbik F1-8 típusban a 8 hüvelykes IsoFlare meghajtó közepén egy 25 mm-es magnézium dómos kompressziós tweeter található, számos egyedi Fyne Audio technológia kíséretében, úgymint a különleges kialakítású membránperem, az öntött alumínium kosár és a ferrit HF mágnesek.

Fyne Audio F1 8

Nagyobb társaikhoz hasonlóan mindkét új hangsugárzó stabil és merev nyírfa kabinetekkel és a speciális Fyne BassTrax bassz-reflex technológiával rendelkezik. Az F1-5 és F1-8 hangsugárzók precízen megmunkált és látványnak sem utolsó alumínium lábazataiba kerültek beépítésre a BassTrax Tractrix profilú diffúziós membránok, amelyek a mélyhangok energiája által megmozgatott léghullámokat 360 fokban továbbítják a térben. A Fyne Audio szerint ez a megoldás a kisebb méretű hangsugárzók esetében is mély, testes és energikus basszust biztosít. ráadásként pedig a dobozok sokkal kevésbé lesznek kényesek az elhelyezésére és a helyiség akusztikai viszonyaira.

A korábbi F1 hangsugárzókhoz hasonlóan a két új modellen is lehetőség van a prezensz tartomány szintjének finom szabályozására az előlapon lévő alumínium gombbal. A 2,5 és 5 kHz közötti frekvencia tartományban +/- 3dB-el lehet szabályozni az átvitelt anélkül, hogy ezzel beavatkoznánk a hangsugárzók kiegyensúlyozott átvitelébe.
A 321 mm magas F1-5 87 dB/W érzékenységű, és impozáns 50 Hz-es alsó határfrekvenciával valamint 200 W csúcsteljesítménnyel rendelkezik, míg a 470 mm magas F1-8 már 33 Hz-től sugároz, 91dB/W érzékenységű és akár 360 W csúcsteljesítményt is képes kezelni.

Fyne Audio FS 8 allvany

Mivel az állványos hangsugárzók esetében az állvány is kiemelt fontossággal bír, a két új modell mellé a Fyne Audio egy elegáns és igényes FS8 jelű alumínium hangsugárzó állványt is készített, amely természetesen az F700 és F701 modellekkel is ugyanúgy használható, és nemcsak harmonikus megjelenést, hanem optimális akusztikai elcsatolást is eredményez.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu