The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

DD formában születik újjá a legendás Thorens TD 124 lemezjátszó

Miután a svájci gyártó felélesztette a Direct Drive meghajtást, újabb lépésként az eredetileg 1957-ben bemutatkozott TD 124 lemezjátszót is újjáalkotta vele, hogy az egykori legendás típus napjaink modern technológiáival felvértezve lépjen újra a porondra.

Amikor az elmúlt évszázad közepén a TD 124 lemezjátszó megjelent, az otthoni felhasználók mellett rövid idő alatt a hangstúdiókban is rendkívül nagy népszerűségre tett szert, és ez a rajongás lényegében napjainkig megmaradt a típus iránt. Éppen ezért érdekes és izgalmas a modell modernizálása, amely során a lemezjátszót elnézve a Thorens szakemberei az eredeti retró hangulat megőrzésére is törekedtek. Éppen ezért a letisztult, mindenféle sallangot nélkülöző kivitel megmaradt, csak éppen számos technológiai innovációval egészült ki. Az állítható magasságú alumínium sasszi például most már olyan vibrációcsökkentő gumielemeket kapott, amelyek az ötvenes években még nem léteztek. Az eredeti súrlódó kerekes és szíjas meghajtó rész helyett az új típusban „High Precision” DD meghajtás működik, ami nagy forgatónyomatékot és precíz sebesség szabályzást biztosít, valamint hatékonyan távol tartja a nemkívánatos vibrációkat a tányértól és ez által a hanglemezektől.

Thorens TD 124 DD
A lemezjátszóba szerelt új TP 124 hangkar innovatív anti-skating beállítással, rubin csapágyazással és szabadalmaztatott elektronikus karlifttel rendelkezik, és így precízen illeszkedik mindenféle hangszedő típushoz. Ugyancsak a hangszedők korrekt installációját és működését segítik a bőséges beállítási lehetőségek. A lemezjátszóhoz elérhető a Thorens SPU TD 124 hangszedőhöz illeszkedő nehezebb ellensúly is, amely típus egyébként az ugyancsak legendás Ortofon SPU aktualizált változata. (A fejlesztés során a Thorens és az Ortofon szakemberei együttesen dolgoztak rajta.)
Az új TD 124 DD megalkotása során minden egyes javítás és módosítás a minél jobb hangminőség elérését szolgálta. A kiváló minőségű külső tápegység interferenciamentes tápáramot biztosít a precíz motor számára, az aszimmetrikus illetve XLR szimmetrikus csatlakozások pedig a lemezjátszó minőségi rendszerekbe való korrekt beilleszthetőségét garantálják.

A Thorens TD 124 DD szeptembertől lesz elérhető a forgalmazóknál a típus különlegességéhez illő áron.


Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu