The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Gryphon Audio új Vanta kábelek

A felső kategóriás audio készülékeket gyártó Gryphon Audio Designs kábelei természetesen ugyanazt a magas színvonalat képviselik. Legújabb Vanta elnevezésű csúcs kábelsorozatuk a leírásuk szerint valósággal egy új evolúciós lépés, így ezek a kábelek tökéletes megoldást kínálnak a high-end komponensek összekötésére.

A Vanta kábelek a jelátviteli technika és a teljesítmény legjobb kombinációját kínálják. A kábelek mindegyike a világ vezető gyártóitól származó gondosan kiválasztott prémium minőségű csatlakozókkal készül, úgymint az Oyaide és a Neutrik különböző típusai. A csatlakozókat minden esetben mikroszkóp alatt forrasztják a Silver-Gold vezetőkhöz, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az összes csatlakozási pont tökéletesre sikerült. Ahogy a készülékeiknél, ugyanúgy a kábeleiknél sem bíznak semmit sem a véletlenre, és mindent a legapróbb részletekig átgondolnak, mert ahogy mondani szokták: „Az ördög a részletekben rejlik.”

GRYPHON CABLES 01

2020-ban a Gryphon Audio Designs nemcsak fennállásának 35. évfordulóját ünnepli, hanem a kábelgyártásuk 35 évét is, mivel ez a „műfaj” náluk egyidős magával a céggel.
A kábelgyártás amúgy is egy érdekes műfaj, hiszen a különböző vezetékek működése, hatásai és a köztük lévő különbségek sok zenehallgató, sőt, még egyes gyártók szerint is pusztán bebeszélés, fekete mágia vagy hallucináció. Ezzel szemben egyszerű tény, hogy a fizikának vannak bizonyos törvényei, amelyek az impedanciát, az induktivitást, a kapacitást és a hiszterézist, és rajtuk keresztül a szonikus teljesítményt is meghatározzák. A Gryphon Audio Designs szakemberei ezért eredendő küldetésüknek tekintik meghatározni és ellenőrizni azokat a gyakorlati konstrukciós paramétereket, amelyek meghatározzák ezeket a döntő mechanizmusokat.

GRYPHON CABLES 03

A Gryphon Audio Designs kiváló minőségű kábelei nagy tisztaságú vezetőkkel és gondosan kiválasztott dielektromos anyagokkal készülnek, annak érdekében, hogy optimalizálják a zene teljes és szabad áramlásához szükséges impedanciát, alacsony induktivitást és alacsony kapacitást. Az ultra nagy tisztaságú vezetők és a dielektromos elemek gondos kiválasztása, a kiváló építési minőség és a rendkívüli mechanikai stabilitás révén a Gryphon Audio kábelek drámai módon csökkentik a zajt, a különféle zavarokat és a színezettséget, felfedve ezáltal az eredeti zenei előadás természetes jellegét, színpadképét, dimenzióit, tónusát és dinamikáját.

A Gryphon tervezési filozófiája, amely az általuk gyártott erősítők, forráskomponensek és hangsugárzók jelátviteli sebességének, átláthatóságának, dinamikájának, részletező képességének, zeneiségének és semlegességének alapját jelenti, meghatározza egyben az összekötő,- és hangszórókábelek anyagait, mechanikai felépítését, elektromos jellemzőit és a hangját is. Következésképpen a Gryphon kábelek nem szűrőként működnek, hogy a hangot egy adott irányba színezzék vagy elvigyék. Míg egyes kábelgyártók szándékosan „világosra”, „sötétre”, „fényesre”, stb. alakítják a kábeleiket, abban reménykedve, hogy egy adott rendszerben az eredmény majd jó lesz, addig a Gryphon kábeleket teljesen semlegesre tervezték. Emiatt ezek a vezetékek tökéletes pontossággal tárják fel, mire képes az adott audio rendszer és milyen saját karaktere van. A többi Gryphon termékhez hasonlóan így a kábeleiknek sincs saját hangjuk, hanem nekik is a semlegesség, a tisztaság és a pontosság a DNS-ük, mint mindennek, ami a Gryphon logót viseli.
A Gryphon Vanta kábelek extrém magas építési minősége biztosítja a maximális mechanikai stabilitást, az optimális elektromos szigetelést és a minimális dielektromos abszorpciót. A vezetők, a PTFE-szigetelés, az árnyékolás és a külső burkolat egy precíz egységet alkot, amely gyakorlatilag immunis az önindukcióval és a hiszterézissel szemben. A rendkívül alacsony zajszint és a nagy felbontás, ami a Gryphon hangzás védjegye, túlnyomó részben a mezőgeometria elektrodinamikájának gondos vizsgálatának köszönhető.

GRYPHON CABLES 07

Az RF interferenciától és sugárzástól teljesen megvédve a rendelkezésre álló legtisztább fémekből készült feszültség nélküli vezetőket több rétegű szigetelés borítja, hogy hatékonyan kiküszöböljék a szigetelőanyagok „akusztikus memóriáját” is, amely más kábelekben elkenődést és gyengébb impulzusválaszt okozhat. A Gryphon összes vezetőjében alkalmazott egyedi és meglehetősen költséges ezüst/arany ötvözetek kristályos tisztasága kevesebb kristályhatárt eredményez, és kiküszöböli az amplitúdótól függő jelátvitel okozta torzulásokat. A hagyományos kábelekkel ellentétben, amelyeknél a vezetőhuzal kristályos szennyeződései miatt torzulnak a magas frekvenciák, a Gryphon kábelek tiszta és nyitott magas hangokat és természetes, nem rezonáns jelátvitelt biztosítanak. Az felhasznált anyagok tisztasága és a kifinomult extrudálási folyamat egyaránt hozzájárul a Gryphon kábelek pontosan fókuszált, tiszta és feszes hangzásához.

GRYPHON CABLES 12

A különféle színek és bizonyos frekvenciasávok előnyben részesítése nélkül a Gryphon kábelek egyedülálló hangszín-koherenciával rendelkeznek a mély, részletes basszustól kezdve a gazdag, nyitott középtartományon át a legmagasabb frekvenciák levegős átlátszóságáig.
Mindezeknek köszönhetően a szép külsővel rendelkező Gryphon Vanta kábelek és az optimális jelátvitel érdekében gondosan megtervezett csatlakozók a leírások szerint valósággal új mércét állítanak a jelátvitelben, így minden High-End audio rendszer ideális kiegészítői lehetnek.


Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu