The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Volumio Primo hálózati lejátszó

Újabb érdekes olasz márkával bővült az Akusztika kínálata, amelyben az olasz audio vonal amúgy is elég hangsúlyosan van jelen, így az új készülékek is jól illeszkednek a gazdag kínálatba.

A firenzei Volumio egy klasszikus alulról építkező, eredetileg hobbinak induló projektből fejlődött ki, amelyet a piacon elérhető hálózati lejátszókkal szembeni elégedetlenség hívott életre, amire azért szintén volt már jó pár példa a hifi történelemben. A Volumio megalkotói egy rugalmas, jó minőségű és könnyen kezelhető lejátszót álmodtak meg, de mindenekelőtt egy olyan szoftverre vágytak, amely a hangminőség maximalizálása érdekében a bitek tökéletesen pontos átvitelére és feldolgozására képes. Ezek után döntöttek úgy, hogy saját audiofil hálózati lejátszót építenek.

Volumio User Interface

Éppen megjelent az első Rasperry PI modell, és ők mellékprojektként elkezdték a RaspyFi nevű minőségi hangzás orientált Linux alkalmazás kifejlesztését, amelyet végül egy kis blogon keresztül tettek elérhetővé, és nagy meglepetésükre a hozzájuk érkező visszajelzések mértéke elképesztő volt. Abban a pillanatban jöttek rá, hogy nincsenek egyedül az ideális audiofil zenelejátszó keresésében.

Megszületett hát a Volumio, amely mellékprojektből hamarosan egy teljes munkaidős elfoglaltság lett és a kis szoftver gyorsan egy sokrétű operációs rendszerré fejlődött, a kezdeti kis csapatból pedig mára már egy 200 ezer zenekedvelőből álló csodálatos közösség lett.

A fejlesztő csapat minden tevékenységét a zene iránti szeretet vezérli, és a küldetésük az, hogy folyamatosan kutassanak és fejlesszenek az audio rendszerek területén, hogy mindig a lehető legjobb zenei élményt nyújthassák a közösségüknek.

A cég első hardvere a Volumio Primo, egy Asus Tinkerboard S alapokra épülő hálózati lejátszó Volumio lejátszó szoftverrel. A készülék Linuxot futtató ARM processzort és ESS ES9028Q2M DAC IC-t használ, amely lehetővé teszi a 32 bit/768 kHz-es PCM és a DSD 512 hangfájlok kezelését. Kiváló minőségű, robusztus, aranyozott RCA csatlakozóból a hátlapra három is jutott: egy a koaxiális digitális, kettő pedig az analóg sztereó kimenetnek. A koaxiális digitális kimenet 24 bit 192 kHz-es jelet képes küldeni egy külső DAC felé. Négy USB csatlakozója közül szintén bármelyik használható digitális kimenetként, így bármilyen mintavételezési frekvencia natív módon küldhető külső DAC-oknak. AirPlay és aptX Bluetooth kapcsolatok mellett iOS és Android applikációk is rendelkezésre állnak, illetve IP cím alapján webböngészővel is csatlakozhatunk a készülékhez.

Volumio Primo hatlap

A drágább Volumio Primo Hi-Fi Edition csomag ezenfelül tartalmazza a My Volumio Superstar Plan Lifetime Device Code-ot, ami automatikusan letölti többek közt a Qobuz és Tidal plugineket, így elérhetővé válik a legkiválóbb minőségű streaming szolgáltatások közvetlen elérése.

Tulajdonságai:
Kompromisszumok nélküli Bit-Perfect Audio lejátszás
Kiváló minőségű hangkimenet ESS ES9038Q2M DAC használatával
USB audiokimenet akár PCM32 bit 768 kHz-ig és DSD512-ig
SPDIF audio kimenet 24 bit 192 kHZ-ig
Támogatott formátumok: DSD, WAV, FLAC, Alac, Aac, Vorbis, Cue, Mp3 és még sok más formátum
Lejátszás vezérlése és konfigurálása a webalkalmazáson keresztül bárhonnan böngésző segítségével
DMI kimenet a menü képernyőn történő megjelenítéséhez
UPNP DLNA Renderer Open Home támogatással
Integrált WebRadio könyvtárak
CIFSSMB és NFS Network Attached Storage kompatibilitás

A Volumio lejátszók meghallgathatók és megvásárolhatók az Akusztika hifi üzletben.

Akusztika
Tel: 1/321-5384
www.hifiboltonline.hu