The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Isotek EVO5 Aquarius tápszűrős elosztó

Az IsoTek elkészítette egyik népszerű tápszűrőjének legújabb változatát, az elődjéhez képest kívül-belül teljesen megújult Aquarius V5 modellt.

A brit tápspecialista társaság készülékeit és munkásságát jól ismerők most bizonyára felkapják a fejüket; az hagyján, hogy EVO helyett már csak „V”, de, hogy a három után öt, talán lemaradtunk valamiről? Nos, nem történt ilyesmi, mindössze a gyártó számára kiemelten fontos ázsiai piac számos országában a négyes számhoz különféle babonák kötődnek, így a figyelmes és problémakerülő Isotek a négyes verziót nemes egyszerűséggel kihagyta a sorból. Ami azonban ennél sokkal lényegesebb, teljesen újratervezték az ilyen módon valósággal újjászületett Aquarius modellt, amelynek elegáns külseje mögött új beltartalom lapul.

Az új változat, az IsoTek hagyományaihoz hűen, egymástól teljesen elszeparált, kimenetenként független szűrést használ, ezzel a megoldással drasztikusan lecsökkentve a készülékek közötti differenciális módusú keresztszennyezés lehetőségét. A hátlapján található 6 db kimenet közül kettő nagy áramú, a fennmaradó négy pedig közepes/kis áramú. A nagy áramú kimeneteket elsősorban az olyan nagyobb áram/teljesítményfelvételű eszközökkel érdemes használni, mint az integrált/végerősítők, beleértve a csöves erősítőket is. A kis áramra idealizált kimenetek pedig ideálisak az előfokok és a különféle műsorforrások, mint például lemezjátszó, phono, digitális lejátszók vagy DAC-ok áramellátásának szűrésére.

Isotek V5 Aquarius

Az új modellben az audio igényeket messzemenően figyelembe véve válogatott, 16 és 6 amperes kismegszakítók védik a nagy és kisáramú ágakat. Ezek a megszakítók a szokványos "otthoni" változatokhoz képest 1000× nagyobb érintkező felületet használnak, amivel nem csak a szimpla "bolti" megszakítónál, de a manapság oly népszerű "audio minőségű" olvadó biztosítékoknál is jobbak a hifi célú felhasználásra.

A nyák vezető vastagsága már a korábbi EVO3 modellben is vastagabb volt az átlagos tápelektronikákban használtnál, de a legújabb generációban sikerült még további 35%-al vastagabbá tenni azt. A márkát ismerők tudják, hogy az IsoTek hagyományosan az ár helyett minőséggel száll a piaci versenybe, és a márka vásárlói hűségesek akkor is, amikor feljebb lépnek.

Az IsoTek a tápszűrők tervezésénél az "Absolute Power" filozófiát követi, vagyis a zaj szűrése mellett, igyekszik a hasznos energia lehető legnagyobb részét továbbítani a tápszűrőhöz csatlakoztatott készülékek felé, ilyen módon biztosítva, hogy az olyan nagyobb áramigényű készülékek is kompromisszummentesen üzemelhessenek, mint amilyenek a nagyobb csöves elektronikák. A cél: 0 ohm! Itt fontos megjegyezni, hogy egy tápszűrőnek nincsen "tartaléka" vagyis nem tud valamiféle pufferbe dolgozva kompenzálni. A "pufferkondi" mint megoldás az autó hifi világában népszerű, illetve a hi-fi készülékek belsejében a tápegység kimeneti oldalán, hiszen ott egyenáramról beszélünk, ám ugyanez egy tápszűrőben, ahol a kimeneten is 50Hz váltakozó áramot várunk, nem kivitelezhető.

Isotek V5 Aquarius hatlap

Az új V5 modellel egyúttal megjelent az AUX OUT (system link) csatlakozó, ami egy szűretlen kimenet. Segítségével több készüléket lehet párhuzamosan táplálni. Ez elsősorban a meglévő rendszerüket bővíteni szándékozóknak lehet érdekes és értékes szolgáltatás.

Az új V5 család talán kevésbé izgalmas, de azért mégis kellően figyelemfelkeltő változása az új, hajlított előlap lesz, ami egyúttal már oldallap is. Az új V5 akkor is jól mutat, ha a szabadon állva helyezzük el a készüléket és így nagyobb rálátásunk van az oldalára is. Ha pedig már szóba került az külső, érdemes megjegyezni, hogy a V5 család közeljövőben megjelenő típusai egységes dizájnnal és egységesen 36 cm mélységgel fognak piacra kerülni és a gyártó külön figyelmet fordít arra, hogy a készülékek egymásra helyezve is esztétikusak és jól használhatóak legyenek.

Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu