The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Klipsch Reference Premier II hangsugárzó család

Megújította a Klipsch a teljes, eredetileg 2018-ban bemutatkozott Reference Premier hangsugárzó családot, amelynek tagjai továbbfejlesztett Tractrix Horn-nal, mágnesesen rögzülő hangszóróselymekkel, új meghajtókkal és szintén új, elődjeiknél visszafogottabb megjelenéssel rendelkeznek.

A fejlesztések célja egyértelműen a korábbinál is letisztultabb hangzás és a tartalomhoz a formaként illeszkedő szintén letisztultabb, jó értelemben véve egyszerűbb dizájn megvalósítása volt, amely a jelek szerint teljesült is. Az eredeti Klipsch Reference Premier hangszórók a házi-mozizás élményének több mint fél évszázadnyi tapasztalaton alapuló kimagasló élményét biztosították, így a léc bizony magasan volt a fejlesztők előtt, akiknek komolyan neki kellett gyürkőzniük, hogy a hangzás és a megjelenés területén egyaránt tényleges előrelépést tudjanak elérni.

Első lépésként újratervezték a hangsugárzók egyik lényegi elemének számító Tractrix Horn rendszert. Az új változat megtartja a megszokott négyzet alakú (90°×90°) formát, azonban széltében most már a hangsugárzók teljes front oldalát lefedi, ezáltal még tisztább magasakat és közepeket megszólaltatva, valamint érezhetően szélesebb hallgatási területet és színpadot biztosítva. Második módosításként az új Klipsch Reference Premier hangsugárzók új mély/közép hangszórókat kaptak, amelyeknél a Klipsch továbbra is megtartotta a jellegzetes réz kerámia membránokat; az átmérőjük azonban eltérő a különböző modellek esetében, a Klipsch Reference Premier RP-404C II 4 hüvelykjétől kezdve egészen a Klipsch Reference Premier RP-8000F II 8 hüvelykes membránjáig bezárólag. Az új termékcsalád emellett új, 70%-kal nagyobb hangtekerccsel és a mágneses rendszer teljesen megújult változatával rendelkezik. A korábbi Reference Premier termékcsaládhoz képest ezek a változtatások az új hangsugárzóknak többek között lineárisabb és tisztább hangzást, jobb teljesítménykezelést, valamint alacsonyabb torzítást biztosítanak.

A 2022-es termékcsalád másik fontos újdonságai az új alumínium terminálok, amelyek stabilabb csatlakozást eredményeznek bármilyen típusú vezetékek számára. Az új könyvespolc és a padlón álló hangsugárzók most már kettős csatlakozópárral rendelkeznek a bi-wiring és a bi-amping használat számára. Ezenkívül a Klipsch RP-5000F II és a Klipsch RP-6000F II álló hangsugárzók még egy harmadik pár csatlakozót is tartalmaznak, kifejezetten a Klipsch RP-500SA II Atmos hangszórókhoz. Ezek a csatlakozások a kabinetek hátuljának felső részén vannak, így praktikusan használhatók a hangsugárzók tetején lévő Atmos hangszórók bekötéséhez.

Klipsch Premier 2022 2

Amint azt a bevezetőben is említettük, a technikai fejlesztések mellett a Reference Premier II család tagjainak külső megjelenése is módosult. Az új hangsugárzók a régi hangszórórács rögzítési rendszer helyett egy új mágneseset kaptak, ami kifinomultabb megjelenést kölcsönöz a dobozoknak, amelyek így valóban mutatósabbak, mint az előző modellek voltak. Ráadásként az új belső erősítő elemeknek köszönhetően az új Klipsch hangsugárzók hatékonyan tovább korlátozzák a nem kívánatos rezonanciákat, így megvalósítva a még tisztább és színezetlenebb hangzást.

A Klipsch Reference Premier 2022 család tagjai
Klipsch RP-5000F II padlón álló hangsugárzó
Klipsch RP-6000F II padlón álló hangsugárzó
Klipsch RP-8000F II padlón álló hangsugárzó
Klipsch RP-8060FA II padlón álló hangsugárzó (beépített Atmos meghajtóval)
Klipsch RP-500M II könyvespolc hangsugárzó
Klipsch RP-600M II könyvespolc hangsugárzó
Klipsch RP-500C center hangsugárzó
Klipsch RP-404C II center hangsugárzó
Klipsch RP-504C II center hangsugárzó
Klipsch RP-500SA II Dolby Atmos hangsugárzó
Klipsch RP-502S II Surround hangsugárzó


Extreme Audio
Tel: (1)-786-7422
www.extremeaudio.hu