The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Bemutatkozott a Panasonic 4K Blu-ray lejátszójának prototípusa

Igaz ugyan, hogy az első 4K Blu-ray (hivatalos nevén Ultra HD Blu-ray) korongokat csak jövő karácsonyra ígérik, de azért a Panasonic biztos, ami biztos alapon már az idei CES-en bemutatta az első 4K Blu-ray lejátszójának prototípusát, hogy mindenki lássa, rendesen rajta van az ügyön és a konkurencia is tudja, hány nyolc kalács.

Érkeztek újabb információk a formátumról, nagy durranásnak számító bejelentés vagy jelentősen előbbre hozott debütálásról szóló hír azonban nem hangzott el a CES-en, hiába vártak valami ilyesmire sokan a jeles esemény kapcsán. A Panasonic ettől függetlenül rendületlenül előre menetelve a vadonatúj UHD TV-i mellett bemutatta a legelső valós 4K tartalmakat kezelő lejátszójának prototípusát is. (A 2014-ben bemutatott típusok csak 4K-ra felskálázott filmeket tudtak lejátszani.)
Gyártója szerint a bemutatott készülék egy valóban „működő prototípus”, az azonban egyértelműen látszik rajta, hogy még nem egy teljesen kidolgozott végleges típus, ráadásul úgy tűnik, egyelőre lemezmeghajtó sincs benne. Az ottléte ezzel együtt egyértelműen arra utal, hogy a Panasonic keményen dolgozik a hardveren már jóval a formátum hivatalos elindítása előtt.

A Panasonic egyúttal azt is bejelentette, hogy csatlakozott az UHD Alliance szervezethez, amit készülékgyártók és a filmes szakma tagjai hoztak létre, annak érdekében, hogy segítsék a 4K vagy még nagyobb felbontású, a nagyobb dinamikájú (High Dynamic Range - HDR), a szélesebb színskálájú (WCG) tartalmak és az egyéb technológiailag előremutató formátumok ügyét.

Annyi új információ megjelent az Ultra HD Blu-ray formátumról, hogy támogatja majd a 4K felbontást 10 bites színmélységgel és nagy dinamikatartománnyal (HDR), a HEVC (H.265) tömörítést fogja használni, valamint támogatja a Rec.2020 színskálát.
A CES után érkezett hírek szerint az új formátum nem támogatja a 3D formátumot, ami jókora meglepetés és azt bizonyítja, hogy egyáltalán nem túloztak a formátum létjogosultságát már korábban megkérdőjelező szakemberek.
Lényeg a lényeg, ha valóban így lesz, a térhatású otthoni tévézés rajongóinak a jövőben is be kell majd érniük a Full HD formátummal.