The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Új Rotel AV processzor a láthatáron

A Rotel házi-mozi erősítő választékában az eddigi RSP-1572-es processzor/előfok mellé tavasszal egy komolyabb modell is érkezik RSP-1582 típusszámmal. Az előerősítő létére igazi monstrumnak kinéző készülék rengeteg tudománnyal és szolgáltatással rendelkezik, melyek közt az eligazodást az előlapján található 17,8 cm-es színes LCD kijelző segíti.

Az RSP-1582-es névre hallgató modell audió szekciójában összesen hat darab HD felbontású, 24-bit/192kHz-es Wolfson WM8740 D/A konverter chip található, melyek közül négy a front bal illetve jobb, center és a subwoofer csatornák jeleit dolgozza fel, a fennmaradó kettő sztereó D/A átalakító pedig a négy surround csatornán tevékenykedik. Mindezen felül még egy Texas Instruments PCM1804 A/D átalakító (Aureus TMS320DA808 DSP chip) is került a készülékbe, ami a dekódolás funkciója mellett még egy 10 sávos parametrikus EQ-t is tartalmaz.

Dekóderek tekintetében a készüléket természetesen a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio típusokkal is ellátták, a legújabb DTS:X és Dolby Almos verziókkal azonban nem rendelkezik, bár állítólag az utóbbiról frissítés formájában már szó esett a gyártónál. A 4K videó tartalmak továbbítására alkalmas HDMI 2.0-ás csatlakozás nem támogatja a HDCP 2.2 tartalomvédelmet, ennek következtében sajnos a másolásvédett 4K tartalmak továbbítása egyelőre nem megoldható. A nyolc HDMI bemenet közül az egyik praktikus módon, az előlapra került, a két HDMI kimenet egyike audio return csatornával (ARC) is rendelkezik.

Digitális csatlakozások terén az RSP-1582 három optikai illetve három koaxiális digitális bemenettel, valamint PC-USB csatlakozóval rendelkezik, melyeken keresztül akár 24 bit/192 kHz-es jelek fogadására is képes, míg a beépített aptX Bluetooth egység minőségi vezeték-nélküli kapcsolatot biztosít.

Audiofil gyártótól nem meglepő, de örvendetes módon sztereó zenehallgatás esetén lehetőség van a DSP szekció teljes kiiktatására és ez által a minden felesleges elemet és „kanyart” elkerülő tiszta jel-út megvalósítására. Az analóg bemenet választék a line RCA bejáratok mellett, XLR szimmetrikus illetve 7.1 rendszerű RCA bementekből áll. A 7.2 csatornás készülék kettő szub-woofer meghajtására képes, a hangerő pedig 0,5 dB-es lépésekben szabályozható.

www.aymara.hu