The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Cambridge Audio CX széria – CX A80 és CX A60 integrált erősítők

A Cambridge Audio vadonatúj CX sorozatának egyszerre letisztult eleganciát sugárzó és egyszerre kortalanul modern megjelenésű készülékeiben a gyártó 40 évnyi tapasztalata ölt testet, a kifinomult audiofil felépítés és kivitel pedig napjaink kényelmi funkcióival párosul.

A slim kialakítású rezonanciamentes készülékházak nem csak a szemeknek jelentenek örömet, hanem megfelelő működési környezetet biztosítanak a bennük lakó nívós elektronikák számára is. Külsőleg az új modellek óriási előrelépést jelentenek a korábbi Cambridge Audio típusokhoz képest, ízléses megjelenésük az első pillanatokban valósággal magához vonzza a tekintetet, de mivel egyáltalán nem hivalkodóak, a főszerep természetesen a zenéé marad. A sorozat médialejátszójának színes kijelzője átlátható navigálást és kezelhetőséget biztosít, s a készülék napjaink elvárásainak megfelelve a legújabb alkalmazások segítségével táblagépekről vagy okos telefonokról is vezérelhetők.
A CX sorozatban a klasszikus hifi komponensek mellett a már említett médialejátszó és kettő AV receiver is található, így a család házi-mozi építéshez is számításba vehető. Némi csavar az audio vonalban, hogy az integrált erősítők beépített DA konvertert is tartalmaznak, a CXC CD játszó pedig valójában csak futómű, ezért pont a sorozatbeli erősítő partnereihez lehet ideális választás. A nagyon ígéretesnek tűnő sorozatból elsőként a kettő integrált erősítőt mutatjuk be.

CX A80/CX A60 integrált erősítők
A Cambridge Audio integrált erősítők már a márka elindulása óta a vásárlók kedvenceinek számítanak, nem utolsósorban kellemes, hosszútávon is jól hallgatható karakterük és a hozzá párosuló barátságos áraik miatt. Ugyan a CX sorozat típusai nem az alsóbb ársávokat célozzák meg, igényességükkel és kiviteli minőségükkel bizonyára szintén hamar elnyerik a vásárlók kegyeit. Tervezésük során a csapat, aminek a kezei közül immáron jó pár készülék kikerült, elsősorban arra törekedett, hogy a készülékek mindenféle zenei műfajon jól szóljanak, vagyis all round típusok legyenek, ahogy a jól felkészült ángliusok mondanák. A nagyobbik CX A80 csatornánkénti 80 Wattos teljesítményét szimmetrikus AB osztályú erősítő áramkörök állítják elő dual mono toroid trafó által táplálva, ami a speciális tekercselési módnak köszönhetően nagyon alacsony fluxus veszteségű.

cambridge cxa80

A készülékbe épített 24 bit/192 kHz rendszerű WM8740 Wolfson chip a többszörösen díjnyertes DacMagic szériában mutatkozott be először és a kiváló minőségű egység most is jó szolgálatot tesz. Digitális csatlakozások terén a CX A80 kettő optikai és egy koaxiális bemenetet, valamint egy aszinkron USB Audio bemenetet kínál, utóbbi extrém alacsony jitter szintjének köszönhetően számítógépekről történő direkt lejátszás esetén is kiváló minőségű, torzításmentes hangzásra lehet számítani. Opcionális fejlesztési lehetőségként a külön megvásárolható BT-100 Bluetooth egységgel az erősítő AptX minőségű streaming lejátszásra is képessé válik, így már okos telefonokkal vagy táblagépekkel is lehet zenélni vele.

cambridge cxa80 silver

A kisebb testvér CX A60 audio képességei az azonos műszaki felépítés révén hasonlóak a CX A80 modelléhez, a típusszám alapján könnyen kikövetkeztethető 2×60 Wattos kimeneti teljesítménnyel. Bemenetek terén a készülék ugyanazt a repertoárt kínálja, és a beépített DA konvertere is megegyezik a nagyobb modellben lévővel.

Forgalmazó: Audiophyl Kft.
Tel: 1/332-5545
www.audiofil-szalon.hu