The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Elac SUB 2050 és SUB 2070 „okos” szub-wooferek

Manapság már nem csak a telefonok „okosak”, hanem egyre több műszaki eszköz okosodik meg, és úgy tűnik, ebből a folyamatból a szórakoztató elektronika sem akar kimaradni, így az okos TV-k után az Elac jóvoltából immár okos mélysugárzók is vannak a piacon.

Felmerül a kérdés a kiokosított szub-wooferek létjogosultságával kapcsolatban, hogy mivel manapság már az AV receiverek mindegyike rendelkezik mérőmikrofonos kalibráló rendszerrel, vajon miért van rájuk mégis szükség?
A válasz egyszerű. Először is nem mindenki AV készülékkel használja a szub-wooferét, hanem klasszikus sztereó erősítőkkel, amelyek nem tudnak ilyen akusztikai bemérő kunsztokat, másrészről pedig a különféle kalibráló rendszerek képességei messze elmaradnak attól, amit az új Elac mélysugárzók rendszere tud. Az AV receiverek rövidke programja alatt nem túl sok mindent lehet kideríteni az adott mélysugárzóról, például többek között azt sem, hogy valójában mekkora teljesítménnyel illetve teljesítmény tartalékokkal rendelkezik. Hogy pontosak legyünk, a bemérő programok mindössze néhány kiragadott mintát vesznek a megszólalásból, és azok alapján próbálják feltérképezni a mélysugárzót, míg az Elac kifinomult és alapos applikációi a típusok minden lényeges információit ismerik, hiszen valójában saját magukat állítják be.

elac app

Az Androidos és iPhone okos telefonokra egyaránt letölthető ingyenes alkalmazás a mélysugárzó paramétereinek teljes körű ismeretében a telefon vagy a tablet mikrofonja által mért adatok alapján állítja be az átviteli értékeket és jellemzőket az adott akusztikai környezet függvényében. Ezen felül az applikáció egy jól áttekinthető és hasznos vezérlőfelület is egyben, melynek segítségével a mélysugárzó paramétereit akár a saját ízlésünk szerint is tetszőlegesen alakíthatjuk.

ELAC SUB 2070

Az magasfényű fehér illetve fekete színekben kapható Elac SUB 2050 és SUB 2070 jelű modellek egyaránt zárt kivitelűek és könnyű és erős alumínium szendvics membrános hangszórókkal készülnek. A kisebbik SUB 2050 30 cm-es hangszórót kapott, míg a nagyobb SUB 2070-ben két darab 25 cm-es található. A mélysugárzók teljesítménye 500 illetve 600 Watt, vagyis rajtuk biztosan nem fog múlni az adott helyiség behangosítása, még ha jó nagyról is van szó.


Forgalmazó: Audiophyl Kft.
Tel: 1/332-5545
www.audiofil-szalon.hu