The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Hegel Mohican CD játszó - Ez a gép lesz a végső!

Úgy tűnik, a hálózatos médialejátszók képében érkező végzet a norvégoknál is lassan utoléri az ezüstlemezes lejátszókat, ugyanis a Hegel az idei Müncheni High-End kiállításon mutatta be történetének legutolsó CD játszóját, amit stílszerűen Mohican névre keresztelt az ezúttal a névadásban is szokatlanul kreatív gyártó.

A Hegelre jellemzően minimalista külsejű 4500 Euróba kerülő Mohican egy „szimpla” CD-lejátszó, amelyet nem láttak el digitális bemenetekkel, hogy a DAC-ja külső forrásról is használható legyen; talán azért, hogy ha már úgyis ő az utolsó CD játszó, akkor valóban olyan is legyen, mint egy igazi klasszikus modell.
A készülék digitál-analóg átalakító szekciójának felépítése ugyanolyan, mint a HD30 DAC esetében, vagyis a Mohicanban is dual-mono konfigurációjú Sigma Delta konverterek találhatók, csak éppen szintén klasszikus megoldásként vagy utolsó visszatekintésként 44,1 kHz mintavételi frekvenciára optimalizálva a 192 kHz helyett. A lejátszó áramkörei teljesen dual-mono felépítésűek csatornánként külön-külön toroid transzformátorral, amely megoldás többek között kiváló csatorna elválasztás értéket biztosít. A készülék aszimmetrikus RCA illetve szimmetrikus XLR analóg kimenetekkel, valamint koax digitális kimenettel rendelkezik.

Kitüntetett szerepéből adódóan, nevezetesen, hogy ez a modell a legeslegutolsó Hegel CD játszó, a tervezők bizonyára beleadtak apait-anyait a fejlesztésbe, így a készülék vélhetően nagyon jó minőségű lehet, amiről, amint megérkezik, egy alapos teszt keretében egyből beszámolunk.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu