The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Klipsch – újra itt vannak a híres tölcsérek

Az import rendszerváltás kori liberalizációja óta több cégnél is megfordult már a jobb sorsra érdemes patinás Klipsch márka, amit mostantól az Invitone vállalt fel, így a rá jellemző üzletpolitikának köszönhetően a gyártónak végre számos különböző terméke megtekinthető és meghallgatható, nem pedig csak a prospektusok lapjain találkozhatunk velük, mint korábban.

A tölcséres megoldásairól elhíresült Klipsch márkanév, amit bizonyára minden hifista ismer, valódi legendának számít a hangsugárzó gyártásban, a gyártó termékeit lehet szeretni vagy nem szeretni, de szó nélkül elmenni mellettük bizonyára senki sem tud.
Pedig a Klipsch sztori úgyszólván a szokványos, ezerszer hallott módon kezdődött. A céget megalapító Paul W. Klipsch 1934-ben diplomázott a Stanford egyetemen, ahol csoporttársainak unszolására olyan hangsugárzó tervezésébe fogott, ami nem csak, hogy jól szól a sarokban elhelyezve, hanem egyenesen ott szól a legjobban. Paul a tölcséres hangsugárzók akkori elméletét úgy dolgozta át, hogy a hangsugárzó érzékenyebb legyen, és valóban jól működjön a sarokban is. Így született meg 1938-ban a Klipschorn tölcséres hangsugárzó nyers változata és a többi innentől fogva már valóban történelem. 1945-ben szabadalmaztatta az akkor már egyre sikeresebbnek számító Klipschorn hangsugárzót, majd egy évvel később létrehozta a Klipsch&Associates céget. Az arkansasi Hope-ban működő vállalkozásnak kezdetben a Baldwin Piano Company gyártotta a hangsugárzó kabineteket, legalábbis az első 20 hangsugárzó esetében.

A töretlenül fejlődő gyártó hangsugárzói gyorsan megvetették a lábukat az otthoni audio piacon és a ’60-as években olyan legendás termékek készültek el, mint a mai napig a választékban lévő klasszikus szekrény formájú és méretű La Scala. 1989-ben 85 éves korában az alapító eladta a céget másod unokatestvérének, az indianapolisi Fred S. Klispchnek, aminek következtében az adminisztráció Indianába került át, a cég neve pedig Klipsch Inc.-re változott. A lényeg, vagyis a minőség azonban nem változott és a gyártó számos új területen menetelt lendületesen előre, így a választéka ma már nagyon bőséges és szerteágazó, a különféle hifi és házi-mozi hangsugárzók mellett falba építhető modellek, flat panelek, hangprojektorok, komputeres hangsugárzó szettek, fülhallgatók, fejhallgatók, hordozható hangrendszerek és különféle kiegészítők, valamint profi vonalon mozi és koncerthangosításra szolgáló különféle típusok egyaránt megtalálhatók benne.


Extreme Audio
Tel: 1/7867-422, 30/330-6229
www.extremeaudio.hu