The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Denon Heos 7, Heos 3

A Bluetooth hangszórók sikere alapvetően átalakította zenehallgatási szokásainkat. Egyre kisebb dobozkák egyre jobb hangzást produkálnak, és a fejlett szoftveres támogatás új fejlődési lehetőségeket teremt. A Denon Heos sorozata – a Sonos multiroom rendszeréhez hasonlóan – az igényes réteget célozza meg kiforrott, minőségi termékekkel és kitűnő vezérlő applikációval.

Azt nem állíthatjuk, hogy a sztereo zenehallgatásnak bealkonyodott, de tény- hogy az audio piac jelentősen elmozdult a vezeték nélküli, kompakt, aktív hangszórók felé. Ennek számos oka lehet, de a kényelem és ár faktor mellett már a hangminőség is bizonyosan közrejátszik a vásárlók döntésében. A passzív membránok, az aprócska, de kiváló „D” osztályú végfokozatok és egyéb trükkös akusztikai megoldások eredményeképpen a vezeték nélküli hangszórók az átlag zenehallgató igényeit maximálisan képesek kielégíteni. Az egyes hangszórók rendszerbe integrálása, az egész lakásra kiterjedő rendszer egy kézben tartása tovább növeli a népszerűséget, és ezzel együtt az igényt ezen termékek iránt.

A Denon lépett, és létrehozta saját multiroom rendszerét, a cégtől megszokott magas színvonalon. Az igényesség minden területen tetten érhető, a Heos modellek ízléses külsővel, kitűnő hanggal és nagyszerű szoftveres háttérrel rendelkeznek, ideje volt hát, hogy a termékekről közölt hírek után közelebbről is megismerkedjünk velük, pontosabban a Heos 7 és Heos 3 modellekkel.

denon heos 7 side corner v2 1500x1000

HEOS 7

A sorozat legnagyobb darabja, megjelölését a beépített hangszórók számáról kapta. 5 aktív és 2 passzív membrán rezeg a jókora, modern külsővel felruházott hangsugárzóban. A konkurencia termékei mellett is nagynak mondható, persze nem annyira, hogy egy átlag nappali enteriőrjéből kilógjon, éppen ellenkezőleg, nagyon jól mutat, és szinte bármilyen stílusú berendezéshez illeszkedik. Fekete és fehér színben elérhető, utóbbi inkább a modern bútorzattal harmonizál. A forma oldalról talán csepp alakúnak mondható enyhe ívekkel határolt lapjai akusztikailag is tökéletes megoldást jelentenek a beépített hangszórók számára.

DWS 7000 300dpi

Háromutas rendszer, ami 2db dóm magassugárzóból, 2 db középsugárzóból és egy méretes mélysugárzóból épül fel, ez utóbbit hátul két passzív membrán segíti. Minden aktív hangszórót saját digitális végfokozat szolgál ki. A széria egyetlen fejhallgató kimenettel ellátott tagja, a bal oldallapon található 3,5-es jack aljzaton kívül, hátlapján LAN, USB és sztereo jack bemenettel rendelkezik, a hálózati streaming mellett Bluetooth-on is küldhetünk rá zenét, bármilyen kompatibilis eszközről. Tápellátását külső PWM adapter biztosítja, és bár a szemek elől többnyire rejtve marad, mégsem elhanyagolt komponens, kivitele méltó a készülékhez.

denon heos3 review

HEOS 3

Bizonyára már sokan kitalálták, a kisebb Heos modellbe 3 hangszórót építettek, ebből kettő aktív szélessávú, egy pedig passzív. Feleakkora, mint a hetes, őt inkább kisebb szobákban, konyhában tudjuk elképzelni, ahol állítva, fektetve, ill. falra szerelve is jól érzi magát. Csatlakozásai – a fejhallgató aljzat kivételével – ugyanazok, mint a nagyobb modellnek. Formája egyedi, de a koncepció nagyjából ugyanaz – nincsenek párhuzamos vagy sík oldallapok, így maximalizálták az akusztikai jellemzőket. Bluetooth vevőt a Heos 3-ba is építettek, a közvetlen – vezeték nélküli - lejátszásnak akadálya nincs.

heos 3 angle 2

Heos app

Ahhoz, hogy szóra bírjuk őket, telepítenünk kell a Heos ingyenes applikációját, amit a szokásos helyekről tölthetünk le. A mellékelt LAN kábellel csatlakoztassuk a hangszórót a routerhez, majd indítsuk az appot. A csatlakoztatott készülék meg is jelenik a kijelzőn, a telepítés – ha nem szükséges szoftvert frissíteni - pillanatok alatt lezajlik, elrontani sem lehet.

Heos

Vezérlése, a zenék kiválasztása rendkívül egyszerű, a „Music” szimbólumra kattintva megjelenik a kijelzőn a teljes zenei választék, felül a zenei szolgáltatók, alul a közvetlenül elérhető fájlok, lejátszási listák, kedvencek, valamint a legutóbb hallgatott zenék listája érhető el, ez utóbbiak igénylik egy Heos fiók létrehozását.
Szépen működik a Spotify, a Tidal és a Deezer is, a hálózati mappákba szintén belelátunk, az „USB Music” gombra kattintva pedig a készülékhez csatlakoztatott pendrive tartalmából böngészhetünk. A működés gyors, az app kezelése logikus, könnyű megszeretni.
Bármelyik Heos hangszóró - amennyiben kettőt birtoklunk belőle - konfigurálható sztereo párként is, ezzel erősen megközelítve a hagyományos kétcsatornás rendszerek nyújtotta térélményt. Aki pedig a nagyfelbontású fájlokat gyűjti, a Heos rendszerben partnerre talál; a HD FLAC állományokat már jelen pillanatban is, a DSD formátumú felvételeket pedig a közeljövőben megjelenő frissítés után lesz képes kezelni a rendszer, hálózatról és USB bemenetről egyaránt.

Hang

A Heos 7-re nagyon kíváncsi voltam a sokat ígérő megjelenés és az egybehangzóan pozitív vélemények miatt. Nem okozott csalódást!
Kategóriájának legjobbjai között van hangban, az biztos. Nagyon barátságos, összetett a hangkép, szépen betölti a nappali kicsinek nem mondható légterét. Masszív basszusalapra épül a produkció, egészen elképesztő a mennyiség és a minőség összhangja, úgy tud erőteljes lenni, hogy egy pillanatra sem érzem nyomulósnak. Kimondottan nagy hangsugárzók képesek csak hasonló megszólalásra. Színekben gazdag a középtartománya, és a dómsugárzóknak hála, tiszták, csillogóak a magasak is, rengeteg információval, nyílt, levegős jelleggel. A hangkép egészét egyfajta selymesség jellemzi, elégedett mosolyt csalva a hallgató arcára. Nem kell mellőzni a jazz, vagy akár a klasszikus zenei felvételeinket, csak a térábrázolás hiányát kell megszokni.

Váltsunk most a kisebb Heos 3-ra. Ha az előbb meglepődtem a basszusokon, a kisebb dobozból érkező hang még elképesztőbb. Kisebb volumenű ugyan, de még mindig a „hihetetlen” jelző illik rá leginkább. A hangolás a Heos 7-hez hasonló, hogy egy kedves ismerősöm szavait idézzem, „mindig elég, soha nem sok”. A szélessávú hangszórók átviteli jellemzői alapvetően más hangzást eredményeznek, kevesebb a levegő és a részlet, de a barátságos jelleg ugyanúgy tetten érhető, vagyis hosszú távon is hallgatható példány. A magassáv lekerekített jellegű, a magasak kevésbé csilingelnek, mint ahogy azt a nagytestvér előadásában tapasztaltuk. „Akklimatizáció” után a Heos 3-mal is barátságot kötöttem, szintén kitűnő megszólalására csak a Heos 7 produkciója vetett némi árnyékot.

denon heos 7

Egyre kevesebb idő jut a fotelból, hátradőlve élvezni egy-egy klasszikus zeneművet, de a napi tevékenységeink közben azért jó, ha minőségi hang vesz minket körbe, és a HEOS modellek pont ezt nyújtják nekünk. Aki nem audiofil oldalról közelíti meg a zenehallgatást, de fontosnak tartja a hangminőséget, a rugalmasságot és a könnyű kezelhetőséget, esetleg multiroom kialakításban gondolkodik, nem tud melléfogni a HEOS rendszerrel, komponensekkel. A Denon ezúttal is kitett magáért, részleteiben és egészében nézve is kiemelkedőt alkotott, a szoftver frissítésekkel pedig mindez – ha lehet – még jobban használhatóvá válik az elkövetkező időkben.

Heos 7
Méret: 479 x 203 x 164 mm
Tömeg: 4.50 kg
Ár: 179.990,- Ft

Heos 3
Méret: 275 x 128 x 156 mm
Tömeg: 1.90 kg
Ár: 109.990,- Ft

Forgalmazó:
hu.horn.eu
www.denonmarkabolt.hu