The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Playlist 150

A cég multimédiás hangszóró-sorozatának 2017-es CES-en debütált példánya néhány hete jelent meg a hazai üzletekben. A Playlist 150 egy vezeték nélküli otthoni hangsugárzó, amely újdonságként a Google Chromecast technológiáját (is) használja a hangjelek átvitelére.

A Playlist 150 közepes méretű hangsugárzó, az „otthoni” jelző mögött pedig az akkumulátor nélküli, vezetékes üzemet kell értenünk. Íves, lágy vonalai, a JBL-hez méltóan hibátlan kivitele sokakban fog szimpátiát kelteni, az árát pedig sikerült úgy meghatározni, hogy az az átlag családok számára se legyen fájdalmas.
A hangátvitelt két 57mm-es szélessávú hangszóróra bízták, melyet hátul egy ovális alakú passzív membrán támogat a mélyhangok tartományában. A kissé íves frontfelületen két irányban szórja a hanghullámokat, ezért ha sztereo hatás nem is, de valamiféle térérzet azért tapasztalható. Hangerejét 2×15W teljesítményű végfokozat határozza meg, vagyis meglehetősen nagy hangerőre számíthatunk.

JBL Playlist 150 bluetooth hangszoro feher

Az újdonság a Chromecast, amely bármilyen mobileszközre telepíthető, a zenei alkalmazásokba integrálódva nagyon egyszerű működtetést tesz lehetővé. Nem kell külön elindítani, mindössze egy ikonra kell kattintani a szolgáltatást támogató streamer app (pl. Spotify, Google Play) képernyőjén, és azonnal megszólal a hangszóró. További jó hír, hogy a Playlist támogatja a magasabb felbontású formátumokat is, így a 96K/24 bit-es felvételek lejátszása már nem jelent gondot, sajnos a 192kHz-es állományokkal még nem tud mit kezdeni. Ez utóbbi csak azok számára lehet probléma, akik 192kHz-es audiofil gyűjteményükből szemezgetnének a Playlist-en is, hangminőség tekintetében úgysem kapnánk többet a 192kHz-es állományoktól sem. Akinek a Bluetooth a szimpatikusabb, vagy éppen nem áll rendelkezésre wifi hálózat, használhatja azt is, és kábeles összeköttetésre uganúgy van mód (3,5 jack).

JBL Playlist Mono portable speaker 30W White 239605 Gal 3 Detail

A hangolás érezhetően „családi” jellegű, vagyis a túlzás meglehetősen távol áll tőle, inkább megfontolt, kiegyenlített jellegű a hangja. Basszusban ekkora dobozból többet is ki lehetne hozni, itt inkább a linearitás és a torzításmentes átvitel irányába mentek a tervezők, ezért még mindig jelentős, de „burnyogás” mentes a mélytartomány. A hangerővel szépen egyenletesen emelkedik a basszusok tömege, nem rondít bele a középtartományba, ami a kategóriához viszonyítva kellően részletes.
Magas hangjain csak kevésbé érezhető a szélessávú hangszórókra jellemző lekerekített jelleg, mint általában, kellően kiterjedt és meghatározó a felső tartomány is.
A Chomecast alapú lejátszás során dinamikusabb, szebb hangot kapunk, a Bluetooth átvitel valamivel laposabb, és a felvételek minőségének különbsége szintén markánsan érezhető.

JBL Playlist szinek

A Playlist 150 ismét egy telitalálat a JBL-től. Rendkívül egyszerűen használható, „közízlésnek” megfelelő formájával és hangjával ideális családi hangszórót alkottak, ami ráadásként kellemesen árazottnak mondható. Ugyan nem „mobil”, de konnektor közelében bárhol működésre bírható, a Bluetooth pedig még a wifi hatókörén kívül is biztosítja a kényelmes működtetést. Ajánlott vétel.

JBL Playlist 150
Teljesítmény: 2×15W
Frekvencia átvitel: 60Hz - 20kHz (-6dB)
Tömeg: 1120g
Ár: 59.990,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu