The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sonos Play 5 Zóna lejátszó

Nem hiszem, hogy olvasóink közül lennének olyanok, akik számára a Sonos név ismeretlenül csengene. A 2002-ben alapított amerikai cég hamar az intelligens hangszóró rendszerek vezető gyártójává vált, a Horn Distribution révén hazánkban is évek óta jelen van. A Play 5 a Sonos legnagyobb hangsugárzója.

A Play 5 a Sonos megfogalmazásában egy zónajátszó, ami nem más, mint egy aktív hangszóró, hálózati modullal kiegészítve. A Sonos komponensek egy kiforrott applikációval vezérelve többszobás (multiroom) rendszerré kovácsolhatók, de használhatjuk önállóan is az arra alkalmas egységeket - többek közt a Play 5-öt. Az alkalmazás egyedülálló szolgáltatási skálát vonultat fel, nincs más gyártó a piacon, aki egyszerre kínálná az Apple Music, Tidal, Spotify, Pandora, Deezer, Napster (stb.) elérhetőségét, a választás tehát abszolút a felhasználó kezében van. Jeltovábbításra (saját) wifi kapcsolatot használ, ami stabilabb és tapasztalatunk szerint a Bluetooth-nál minőségileg is jobb megoldás. Abszolút stabil és felhasználóbarát az alkalmazás, így aztán nem jelenthet gondot a készülékek üzembe helyezése, frissítése és kezelése sem, ami újabb jó pont a Sonos mellett.

Play5back

A több, mit egy évtizedes tapasztalat és a minőségre törekvés már a készülék kicsomagolásakor nyilvánvalóvá válik. A többrétegű doboz, a kipattintható „zár” és a hangszóró gyári zsugorfóliázása olyan együttes védelmet ad, amire példát más gyártó esetében még nem láttam soha. A termék kidolgozása, apró részletei szintén bizalmat keltőek, minderre a különlegesen rugalmas, gumi bevonatú, hátlapba simuló csatlakozóval ellátott hálózati kábel teszi fel a pontot. Talán vicces, hogy épp egy sokak számára jelentéktelen alkatrész kialakítását méltatjuk, de az ilyen apróságok tükrözik egy cég valós hozzáállását.
A fekete (vagy fehér) műanyag burkolat lekerekített élekkel és komoly – több mint 6 kilós – tömeggel rendelkezik. Kétféleképpen, fekvő és álló helyzetben használhatjuk, polcon, állványokon, szinte bármilyen vízszintes felületen elhelyezhető, akusztikailag problémát jelentő hátsó reflexnyílással nem kell számolnunk. A hangszóróselyem takarásában komoly műszaki tartalom rejtőzik. Hat „D” osztályú végfokozat hajt meg hat hangszórót, közülük három a mély-közép tartományban, a másik három pedig a magas tartományban dolgozik, ez utóbbiak jelentős szögeltéréssel beépítve, hogy a térben minden irányából hasonló intenzitású felső hangtartományt élvezhessünk. A mély-közepek mérete alapján különösebb hókusz-pókusz nélkül is komoly mélyhangokat várhatunk, a Play 5 nagyobb szobák, nappalik ideális hangszórója lehet. A Truplay funkció szintén egyedülálló szolgáltatásként áll a Sonos felhasználók rendelkezésére. Ez egy kalibrációs program, amely a hangszóró átviteli tulajdonságait korrigálja az akusztikai környezet függvényében.
A kezelést elegáns érintőgombok segítik a felső lap frontjának peremén, itt direktben szabályozhatjuk a hangerőt, valamint a lejátszási listában rögzített felvételek között léptethetünk.

18312cba26348 0934 4eac aff6 234f487c7eac660620

A korrekt kivitel és okos szoftver mellé jó hang dukál, és ez a Sonosnál bizony megvan. Úgy tűnik - bár a cégnek az audiofil piachoz nincs kapcsolata – a tervezők célja a komolyabb hifi rendszerek hangzásának megközelítése volt, nem feledve az „átlagos” vásárló mélyhangok iránti igényét sem. Mert a Play 5 bizony komoly mélyenergiákat közvetít úgy, hogy mindez a közép és magas tartományokról nem vonja el a hallgató figyelmét. Nehéz is lenne, mert ennyire kimunkált, részletgazdag hangot – ilyen árkategóriában – még sztereo monitorsugárzóktól is ritkán hallani. Nagyon kellemes, háttérzeneként a legkevésbé sem zavaró, normál hangerő mellett pedig kimondottan élvezetes módon teszi elénk a streamelt zenét. A hangszerhangok hihető tónusban szólalnak meg, de a testességre sem lehet panasz. Meglepően széles térben élvezhető mindez, köszönhetően a közel 180 fokban szórt, rendkívül tiszta magas hangoknak. Sztereo térről ugyan nem beszélhetünk, de nem is pontsugárzóként működik, egy furcsa, de élvezhető színpadot rajzol elénk.
A mélyhangok mindig feszesek, pontosak és erősek, nagyobb hangerőn sem válnak elfolyóssá, vagy terjengőssé.

Play5home

A Play 5 nem csak önmagában használható, ha van belőle két példányunk konfigurálhatjuk sztereo párként is, ekkor a megnövekedett térérzet mellett dupla teljesítménnyel számolhatunk, ezzel tapasztalataink fényében már tágas terekben is élvezetes hangzásban lehet részünk.
A Play 5-öst, és úgy általában a Sonos komponenseket azoknak ajánlanám, akik számára a zenehallgatás nem sokadrendű tevékenység, magasabb elvárást támasztanak berendezéseikkel szemben, netán audiofil készülékeik mellé keresik az ideális másodrendszert, amit az egész család örömmel használhat.

Ár: 189 990,- Ft
Forgalmazó: Horn Distribution (HU) Kft.
Tel: 1/347-0020
www.horn.eu
www.denonmarkabolt.hu