The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Harman Kardon Onyx Studio 4

Immár negyedik kiadásánál tart a Harman Multimédia egyik sikerterméke, az Onyx Studio Bluetooth hangszóró. A lencse formájú, egyedi megjelenésű modell külsőleg csak kozmetikai jellegű változásokon meg keresztül, ahogy évről évre megújul, ez persze nem zárja ki az elektronikai komponensek kisebb-nagyobb mértékű változtatását.

Az Onyx Studio sorozat talán az egyetlen, ami jelentősebb változtatások nélkül éli meg a verzió váltást, s ezt nyilván a jól eltalált konstrukciónak köszönheti. Csak egy apró (?) hibája volt az első generációs modellnek, ami nem más, mint a retro feelingért felelős kitámasztó lábacskák, amelyek viszonylag könnyen letörnek, ezt orvosolgatták éveken keresztül, és ez az apró momentum tűnik fel ismét, ahogy körbeforgatom magam előtt. A most már fekete színű lábak vaskosabbak, rögzítésük is masszívabbnak tűnik, mint az elődöké. A sors iróniája, hogy a kissé drágán árazott Onyxtól pont a stabil megtámasztást adó rozsdamentes acél gyűrűt vették el a „stúdióvá alakulás” alkalmával, és mindezidáig ennek helyettesítésével adódtak csak problémák.

HK ONYX KEY BLACK 7981 FS x3 1605x1605px


Az Onyx Studio 4 hangrendszere alap paramétereiben változatlan, tehát maradt a 2 db 75mm-es mély-közép sugárzó és a 2 db 20mm-es lágy dóm magas, és az ezeket meghajtó 4×15W-os végfokozat. Elöl és hátul egyaránt beépítettek egy-egy passzív membránt a kívánt basszus teljesítmény eléréséhez, amivel aztán hamar elnyerte a vásárlók tetszését, mindez az első verzió óta érintetlen maradt. Változott viszont a beépített akku, 2600mAh-ról 3000-re növelték a Lithium-ion pack kapacitását, amely most már akár 8 órás üzemidőt is lehetővé tesz. Akku módban csökkentett teljesítménnyel dolgoznak a végfokok, a hangerő azonban ilyenkor is több, mint elegendő.
Az Onyx Studio 4 beépített mikrofonnal rendelkezik, amit zaj és visszhang elnyomó áramkörök vigyáznak, ezzel telefon kihangosítóként - akár konferenciabeszélgetésekhez – is remekül használható. A JBL-nél már megismert és megkedvelt „connect+” funkció száznál is több Onyx összekapcsolását teszi lehetővé, ez nagyobb társaságban, szabadtéri bulik alkalmával lehet hasznunkra.
Az Onyx tudio 4 kizárólag fekete színben készül, a Harman Kardon termékektől megszokott prémium anyagokból, prémium minőségben.

Harman Kardon Onyx Studio 4

A szinte változatlan külső ellenére a hang mintha nem lenne ugyanaz. Évről évre, kis lépésekben finomítanak a megszólalásán, ami egyre kerekebb, kidolgozottabb jellegű, de szerencsére nem vesztette el az alapmodell kicsit „brutális” jellegét. Annak ellenére, hogy a cégcsoporton belül a JBL szól inkább a fiatalokhoz, a HK pedig a középkorúak márkája, az Onyx Studio az ifjabbak kedvence lett, és az még ma is, ezért fontos a dögös basszus. A közép és magas tartomány viszont szelídebb, pontosabb és egységesebb lett, a magasak tisztábbak, torzítatlanabb jellegűek, amit elsőre inkább a visszafogott jelzővel illettem volna. A nyersebb JBL-ekhez képest mindenképpen az, egy Extreme után kell idő, mire átáll a fül az Onyx hangzására.
A fentiek miatt egy műfaj független megszólalást kapunk, az Onyxnak teljesen mindegy, hogy a napi slágereket, a 80-as évek rockzenéjét, jazzt vagy akár reggae-t hallgatunk, minden esetben ugyanazt a kiemelkedő, stabil alapokon nyugvó, egységes produkciót kapjuk – persze a multimédiás hangszórók szintjén értelmezve.

Az Onyx Studio 4 alapjában maradt ugyanaz, ami volt, hangban viszont kicsit felnőttesebb jelleget kapott. Még mindig kitűnő ajánlat, kortól és zenei ízléstől függetlenül mindenkinek, aki szereti a zenét, és szüksége van egy hordozható BT hangszóróra.

Onyx Studio 4
Ár: 59.990, Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu