The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Boombox

Az Extreme óriási sikere előrevetítette egy nagyobb modell megszületését, és tessék, itt a JBL válasza az igényekre, a Boombox. A tervezőcsapat ezúttal sem óvatoskodott, a Boombox mérete messze meghaladja a várakozásokat.

A cső alakú vezeték nélküli hangszórók „karrierje” valahol a Charge megjelenését követően indult el, már itt tapasztalható volt a mélyhangok várakozáson felüli jelenléte, de az igazi áttörést a passzív membránok beépítése hozta a Charge második kiadásában. Bár közben a cső is kicsit „hízott”, a basszusok egyszerűen elvarázsolták a közönséget, így meg sem lepődtünk az Extreme megjelenésén és brutális megszólalásán. Sikeres modellé vált olyannyira, hogy bő két év alatt sem érte el a „frissítés”, ma is az eredeti verzió fut.
A piac tehát vevő az egyre nagyobb és egyre dögösebb hangszórókra, a JBL válasza pedig már az üzletek polcain is megtalálható, a várható élményről sokat sejtető „Boombox” néven.

JBL Boombox Black Back 1605x1605

A Boombox hatalmas, majdnem minden dimenziójában kétszer akkora, mint az Extreme, azonos kalakítás mellett. Az Extreme hordozásához még elegendő volt egy vállszíj, a nagyobb tömegű és méretű Boombox viszont fogantyút kapott, ami a megjelenését is alapvetően meghatározza, sziluettje a 80-as években divatos hatalmas kazettás rádiómagnókéhoz hasonló. Ma már a műsorforrás a készülékben nem foglalja a helyet, csak a két 10cm-es mély-közép-, és a két 20 mm-es magassugárzónak, az elektronikának és az akkupacknak kellett teret biztosítani. Tömege így sem kevés, több mint 5 kilogramm húzza a vállunkat menet közben.
A 20 000 mAh kapacitású telep több, mint elegendő. Akár 24 órán át biztosítja az áramkörök tápellátását, sőt két mobil eszköz töltése is megoldható az USB portokról. Kemény 20W kimenő teljesítménnyel számolhatunk mobil üzemben, de a töltő csatlakoztatása után ennek másfélszerese áll rendelkezésre, ami azért nem vicc. Ehhez kapcsolódik még a kétféle – kültéri és beltéri – mód, előbbi mélyebb basszust és gazdagabb hangzást, utóbbi erősebb mélyeket, és hosszabb üzemidőt ígér.
Megalomániás felhasználók a ’Connect+’ funkciót kihasználva szinte végtelen számú (100+) Boomboxot kapcsolhatnak össze, az eredményt nem nehéz elképzelni. És ha már buli van, egyszerre két DJ tolhatja a műsort Bluetooth-on kapcsolódva, a 3,5-es jack aljzat továbbra is opció a vezetékes összeköttetés kedvelőinek.
Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk a vízállóságot is (IPX7), a Boomboxot nyugodtan használhatjuk medence mellett, vagy akár esőben is, a víz semmiféle problémát nem fog okozni neki.

JBL Boombox Black Detailshot1 1605x1605

Műszakilag és kivitelben tehát nem lehet „fogást találni” rajta, de vajon hangban is hozza az elvártat? Egyáltalán van elvárás az elsöprő basszuson felül?
Az hamar kiderül, hogy annak, aki falbontó basszusra és hangerőre számít, nem kell csalódnia, megkapja, de szerencsére a JBL ennél többre tartotta ezt a modellt. A középső és felső hangtartomány részletekben gazdag hangzást produkál, így amellett, hogy a mélyek dominanciája vitathatatlan, a hangkép összességében bárki számára élvezhető lehet. Különösen kültérben kiegyenlített, egymaga nagy terek hangosítását is megoldja, még népesebb társaságok magas beszédzaj szintje mellett is. Beltérben töltőről pedig egyszerűen brutális, elképesztően mélyre megy, nagy légtömegeket mozgat meg, abszolút hihetetlen kategória. Aki pedig sokallja a basszust, egyszerűen hallgassa akkuról, olyankor – mérsékelt hangerő mellett – elkerülhető a mélyek túldúsulása. Egyértelműen könnyűzenére ajánlott, de nyugodtan tolhatjuk neki a 80-as évek keményebb rock zenéit, a latinos dallamokat vagy a lüktető reggae zenéket, nem okoz csalódást, csak elismerő, elégedett mosolyt az arcokon.

JBL Boombox Rechargeable Feature02.jpg


A Boombox a mai fiatalok tehetősebb rétegének kedvenc hangsugárzója lesz, afféle státusz szimbólum. Az árazása a méretét, paramétereit és produkcióját tekintve a várakozásoknak megfelelő, se több, se kevesebb. Mindazonáltal a százötvenezer forint már nem a diákpénztárcákhoz igazított árszabás, ennek ellenére valószínűleg sokan lesznek, akik inkább „kenyéren és vízen” élnek egy ideig, csakhogy álmaik hangsugárzóját megvásárolhassák. Én bizony meg tudom érteni őket!

JBL BOOMBOX
Ár: 149.990, Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu