The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Denon Envaya DSB250BT

A Denon 2014 óta van jelen a vezeték nélküli (Bluetooth) hangszórók pacán, azóta az Envaya családból már két modellel is megismerkedtünk egy-egy teszt alkalmával. A DSB250BT az Envaya minihez hasonló kialakítású, de annál nagyobb méretű, és a közelmúltban jelent meg a cég kínálatában.

A relatíve kis méretű vezeték nélküli hangszórók piaca sokáig dinamikusan nőtt, ma is az egyik meghatározó szegmens a gyártók számára. A Denon legújabb modellje kicsit vaskosabb rúd alakot öltött, 21 cm-es hosszúságával már a középkategóriát képviseli. Hatalmas passzív radiátor és két 40 mm-es szélessávú hangszóró alkotta hangrendszere a megszólalás tekintetében nem titkoltan a basszusokra helyezi a hangsúlyt, szinkronban a felhasználók jellemző elvárásaival. 2×13,5W-os digitális erősítője mindehhez méltó partner, kellő dinamikát és relatív nagy hangerőt biztosíthat, az akkupack pedig 13,5 órás üzemidőt tesz lehetővé, amellyel az Envaya szintén ott van a kategória legjobbjai között.

3345843004b73 1aaf 4341 b04c d8af8358ba65660620

A háromnegyed kilós készülék kinézetével nem a legfiatalabb korosztályt ostromolja, diszkrét – fekete, szürke, drapp - színeivel és retrós hatású hangszóróselymével inkább a már érettebb, 25-30-as korosztályban és afelett lehet nyerő – ha a design a döntő faktor. Kialakítása mindemellett fiatalos igényeket is figyelembe vesz, legalábbis a vízállóság ebbe az irányba mutat, Az Envaya nyáron a strandon, tengerparton is bátran bevethető, az összeszedett szennyeződéseket pedig csap alá tartva eltávolíthatjuk róla, csak a töltő csatlakozó nyílását takaró gumi elem legyen a helyén. Kitűnő parti kellék lehet, akár 8 készülék párosítható egyszerre, ha dögösebb hangzásra vágyunk.

Bluetooth aptX kapcsolaton keresztül – nincs NFC - érhetjük el vezeték nélkül, de a töltő mikroUSB aljzata mellett 3,5-es jack csatlakozás is rendelkezésre áll, amennyiben a kábeles analóg összeköttetést választjuk. Mint a legtöbb BT hangszóró, az Envaya is alkalmas hívások kihangosítására. A jobb oldali gumírozott felület alatt lapulnak a kezelést biztosító mikrokapcsolók, és a töltöttséget indikáló led sor. Kezelése „erős elszántságot” igényel, mivel a rejtett gombok megnyomása csak férfias erővel sikerül, legalábbis a „zsír új” készüléken ezt tapasztalni. Elképzelhető, hogy idővel „bejáródik”, kicsit lágyul a gumi, kezdetben azonban keményen kell bánni vele.

bluetooth speaker

Hangját alapvetően meghatározza az erős basszus prioritása. A kis rúd szinte kirázza magát az ember kezéből, annyira vehemensen mozog a passzív membrán, Ahhoz, hogy ebből számottevő mélyhangok keletkezzenek, pl. egy asztallapra kell helyeznünk, ami felerősíti az alsó hangtartományt. Szélessávú hangszórói meglepően irányérzékenyek, ezért a legjobb hangot szemből produkálja.
A kis Denon hangzása érett, „felnőttes”. Komolyabb hibái nincsenek, méretéhez képest testes megszólalása mellé kapunk bőven a középtartományból is, de akik a csillogó magastartományt szeretik, azok sem fognak csalódni. Úgy érzem, a tervezők nem akartak túlzásokba esni, - a basszust leszámítva - inkább a kiegyenlített jelleg lehettet a cél, az Envaya így hosszútávon is élvezhető, barátságos hangot produkál, ráadásul nagyon jól kezeli az eltérő hangerő szinteket. Kis hangerőn már van elegendő mélyhang, és felhangosítva is „együtt marad” a produkció. Ahogy az gyakran tapasztalható a kisebb BT hangszóróknál, az ő esetében is érdemes odafigyelni a hanganyag minőségére, mert határozottan kimutatja a különbségeket.

334497b88cb79 cdf9 44f3 929b bee0b3f01d62660620

Komoly megjelenéshez komoly hang társul, ezért az Envaya főként a felnőttek és az érettebb fiatalok figyelmére pályázik. Hordozhatóságát még nem limitálja a mérete, viszont hangját elegendő basszus fűszerezi ahhoz, hogy kedvünk legyen zenét hallgatni vele. Összességében árkategóriája legjobbjai közé tartozik, így jó szívvel tudjuk ajánlani, ha éppen BT hangszórót keresel.

Denon Envaya DSB250BT
Bluetooth-profil: A2DP / AVRCP / HFP / HSP
Multi párosítás: legfeljebb 8 készülék
Kimeneti teljesítmény (névleges): 2x 13 W
Akku kapacitás: 7.2 V 3000mAh
Lejátszási idő: 13 óra
Töltési idő: 3,5 óra
Por és vízálló minősítés: IP67
Ár: 64.990,- Ft
Forgalmazó: Horn Distribution (HU) Kft.
hu.horn.eu
www.denonmarkabolt.hu