The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Yamaha MusicCast 50

Szépen gyarapodik a MusicCast „birodalom”, lassan csak a képzelet szabhat határt a Yamaha termékekkel kiépíthető multiroom rendszer összeállításoknak. Akár tisztán audio, akár AV komponensekkel vegyitett rendszert építünk, hangszóróra mindig szükség van. A legfrissebbekből most a MusicCast 50-et próbáltuk ki.

Ovális hasáb alakot formázó, tekintélyes darab, a csomagolásból kiemelve először a masszív tömege tűnik fel, aztán a habfóliát lehámozva az igényes kivitele ragadja meg a szemeket. Bár a forma egyszerű, a dizájnerek mégis vittek bele egy kis fantáziát. Szép fényes fekete (vagy kiviteltől függően fehér) akril felület borítja a felső lapot, amelyet domború keret szegélyez, itt – az első íven - találjuk az érintés-érzékeny kezelő elemeket, hátul pedig a fehér ledek adnak információt az aktuális üzemállapotról. A hangszórók előtt, körben sűrű fém rács feszül, így aztán kívülről semmit sem mutatnak magukból, a gyári „robbantott” grafikán azonban jól látható, milyen komponensekből épül fel.

wx051 ph11 1200x600 3d73e64dd855e880484f686ad747d5b7

Mély-közép sávban két 10 cm-es lágy felfüggesztésű, hosszú löketű hangszóró, magas tartományban pedig két 3cm-es szoft dóm munkálkodik, a nagy népszerűségnek örvendő passzív membránt ebben a modellben nem találjuk meg. Komoly hangrendszerhez komoly erősítő illik, a kétszer 35W-os végfokozat elegendő energiával rendelkezik a feladathoz. Tápegységét a házon belül találjuk.
Csatlakozásokból a szokásosnál bővebb a kínálat, ez a modell rendelkezik optikai digitális, illetve analóg RCA aljzatokkal is a standard 3,5-es jack bemenet mellett. A hálózathoz kábellel és wifin egyaránt csatlakozhatunk, a vezeték nélküli hangátvitelt Bluetooth csatoló (4.2 + EDR / A2DP, AVRCP) teszi lehetővé. Fontos vevőkört képeznek az IOS tulajdonosok is, az AirPlay beépítése így nem is lehetett kérdés. D/A konvertere az mp3-tól indulva egészen a veszteségmentes tömörítésű 24/192-es WAV/FLAC/AIFF állományokig mindennel boldogul.
A zenei szolgáltatásokon túl ébresztési funkcióval is ellátták, egy plusz érv amellett, hogy a hálószobában felmerülő zenei igényeinket miért a Yamaha hangszórója szolgálja ki.
A MusicCast alkalmazással sztereo párként is alkalmazhatunk két 50-est, de hozzárendelhető soundbarokhoz háttérsugárzóként, vagy egyszerűen önmagában alkalmazva a lakás bármely helyiségében. A MusicCast számomra továbbra is etalon a multiroom applikációk között, a Yamaha komponensek működtetése tényleg nem lehetne ennél egyszerűbb, logikusabb és szórakoztatóbb.

wx 051 ph02 1200x600 90274d77ba4837ef8ed603239bab63a7

Passzív membránok nélkül is léteznek mélyhangok, erre jó példa a Yamaha hangszórója. A MusicCast 50 hangzása kiegyenlített, a basszus határozottan jelen van, de nem tűnik „nyomulósnak” egy pillanatra sem. Középtartománya információkban gazdag, amit a lágy dómok felülről tiszta, levegős magashangokkal koronáznak meg. „Felnőttes” hang ez, kevésbé feltűnő, mint a népszerű JBL hangszóróké, de sokkal közelebb áll a hifi berendezésektől megszokotthoz. Egy egészséges színezettség azért tapasztalható, éppen csak annyi, amivel a relatíve kis méretét kompenzálni-, és magát eladni képes. Sikerül a felvételek hangulatvilágát is megfognia, ami azért a multimédiás hangszórók világában elég ritka tulajdonság.

yamaha musiccast 50

A Yamaha MusicCast 50-et elsősorban a sztereo rendszereken felnevelkedett réteg hálószobájában, étkezőjében tudom elképzelni, ill. AV alkalmazásban kortól és ízléstől függetlenül bárkinek. Egy igényes kivitelű és hangú modell, amely árát tekintve is a kategória felsőházába tartozik. Hazánkban biztosan nem lesz dömping áru, de aki mellette „voksol”, biztosan nem bánja meg döntését.

Technikai adatok:
Maximális kimeneti teljesítmény: 35 W + 35 W (6Ω, 1 kHz, 10% THD)
Méretek: 400 x 123 x 200 mm
Tömeg: 4,5 kg
Ár: 159.999,- Ft
Forgalmazó: Extreme Audio
www.extremeaudio.hu