The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Xtreme 2

Sok idő telt el a JBL Xtreme bemutatásától utódjának tavalyi megjelenéséig. A modellváltási periódus szokatlanul hosszú volt, mivel az Xtreme tökéletesen teljesítette az elvárásokat, és frissités nélkül is szép eladási mutatókat produkált.A második generáció ennek megfelelően nem hozott sok újat, és a méretek tekintetében sem történt komoly változás. A henger alak kicsit vaskosabb lett, hossza azonban szinte miliméterre megegyezik elődjével. Figyelmesebben megszemlélve a passzív membrán megváltozott felülete tűnhet fel, és igen, ilyent már láttunk korábban is a Charge negyedik kiadásán. Igen, az Xtreme 2-es is vízálló lett (megfelelve az IPX7 minősítésnek), ezért került bele a gumis felületű passzív basszus radiátor. Fotón – ha nincs a közelében összehasonlítási alapként szolgáló tárgy – könnyen összetéveszthető lenne a Charge legutóbbi változatával. Kicsit megnövelték a vállpánt karabínerét fogadó fülek méretét is, az elődöt – ha komolyabb kritikával nem is tudták megtalálni – az akasztók nehézkes használatáért kritikával illették néhányan.

xtreme2 Side Red 1605x1605px

Funkciók tekintetében is van változás, már a Connect + szolgáltatással felvértezve szinte korlátlan számú (100+) Xtreme 2-es kapcsolható össze egy nagy hangrendszerré. Üzemideje is hosszabb, a beépített akku 15 órás használatot biztosít, persze visszafogott hangerő mellett, de ez így is szép adat. A Charge-hoz hasonlóan „power bank”-ként használva a telefonunk átmeneti töltését is megoldja, ha éppen ez válik szükségessé.
2×20W-nyi teljesítménnyel szolgálja ki négy hangszóróját, a két 20 mm-es magas-, és 70 mm-es mély-közép sugárzót, amikor a hálózati töltőt csatlakoztattuk, akkus üzemben ez kicsivel kevesebb.

Extreme2 Back OceanBlue 1605x1605px
Hangja szerencsére nem sokban változott, ami egyszer bevált, azt legfeljebb finomítani érdemes. A mélyek talán kicsit dúsabbak, alapvetően ugyanaz a dinamikus és erőteljes hangzás, amit az elődjétől megszoktunk és megszerettünk, Szerencsére a közepekből is maradt elég, a domináns basszustartomány nem ül rá a hangképre. A loudnesses jelleg csak az alsó tartományra jellemző, magasai nem tűnnek kiemeltnek. Van a zenének íze, „húsa”, ami hosszútávon is hallgathatóvá, mi több, élvezhetővé teszi a hangját, ehhez azért kell egy kis kivezérlés is, halkan hallgatva ellaposodik a produkció. Az elődhöz képest lefelé tolódott hangzásbalansz simán a hangszórókészlet változásainak tudható be, (kisebb lett a magassugárzója, mélyei pedig valamivel nagyobbak) de a változás nem túl markáns, összehasonlítás nélkül, pusztán az emlékekre hagyatkozva azt mondanám, olyan, mint a régi volt.Extreme2 Group 1605x1605px

Ami jó, azt kár elrontani, erre az életben számos példát láthatunk, és jól tette a JBL, hogy csak csiszolgatta az Xtreme-t, nyilván a vásárlói igények, visszajelzések alapján. Az Xtreme 2 maradt, ami a kitűnő elődje volt, egy könnyűzenére optimalizált, a fiatalság igényeit kiszolgáló hangszóró, ami sörnyitóval is ellátott vállpántjának köszönhetően még a könnyen hordozható kategóriába sorolható, de már elfogadható mélytartománnyal rendelkezik ahhoz, hogy teljesértékű hangkeltő eszközként tekintsünk rá.

JBL Xtreme 2
Frekvencia-átvitel: 55Hz–20kHz
Jel-zaj viszony: >80dB
USB töltő kimenet: 5V/2A (maximum)
Méretek (cm): 13.6 x 28.8 x 13.2 cm
Tömeg: 2.39 kg
Ár: 79.999 Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu