The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Yamaha MusicCast 20

Vezeték nélküli hangszórókból a Yamaha is kínál néhányat, de a hordozható, Bluetooth-ra alapozó modellek helyett inkább a saját fejlesztésű MusicCast rendszerükbe integrálható típusokkal jelent meg a piacon. A MusicCast 20 egy univerzálisan felhasználható, közepes méretű darab, így sokak számára lehet érdekes.

Muliroom szoftvernek indult, aztán sok izgalmas lehetőséggel annál is több lett a MusicCast, ahogy egyre több készülék „csatlakozott” hozzá. Jó példa erre a házimozi receiverek háttérsugárzóinak vezeték nélküli csatlakoztatásának lehetősége, ami pont a tesztmodellünk esetében merülhet fel. A MusicCast 20-at mérete és átviteli jellemzői alkalmassá teszik az 5.1-es rendszerekbe illesztésre, de önállóan – vagy akár párban, sztereoban - is jól használható hangszóró.
Ovális hasáb alakú, fekete és fehér színben készül, fémráccsal ill. műanyag felületekkel találkozik a szemlélő, közelebbről nézve sem találunk fogást rajta, Szép a kidolgozás, hibátlanok az illesztések, a forma pedig egyszerű, szinte bármilyen környezetbe illeszkedik.
Kétutas hangszóró rendszerét (9cm woofer és 1,3cm tweeter) a basszusok kiemelése érdekében két passzív membránnal egészítették ki, a meghajtáshoz pedig 40W zenei teljesítmény áll rendelkezésre (25+15W). A digitális jelfolyamok feldolgozását 24 bit / 192 kHz-es DAC végzi, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nagyfelbontású formátumaink lejátszására szintén alkalmas.
Sok csatlakozást nem alakítottak ki a hátsó traktusban, az ethernet csatlakozó mellett csak egy USB aljzat sorakozik, az is szerviz célra. Aki nem akarja az appot használni, egyszerű megoldásként a Bluetooth kapcsolatot választhatja. Bár mérete alapján akár a hordozhatóság is lehetséges opcióként merülhet fel, a Yamaha akkumulátorral nem látta el, csak hálózat közelében tudjuk üzemeltetni.

Yamaha MusicCast 20 WX 021 big

Néhány elegáns érintős kezelőszervet találunk a szép fényes felső akril lapon, valamint négy fehér ledet, amelyek az üzemállapot kijelzésére szolgálnak.

Hangminőség tekintetében túl magas elvárásokkal nem érdemes közelíteni hozzá, alapvetően háttérzenei felhasználásra ajánlják, nem elmélyült zenehallgatásra. Hangja kifejezetten kellemes karakterű, érezni a passzív radiátorok működésének hatását a legmélyebb hangok tartományában. felette kissé zárt a megszólalás, a magasakból is jól jönne egy nagyobb adag, hogy levegősebb jelleget öltsön. Teszi a dolgát megbízható módon, stabilan, barátságos dallamokkal megtöltve a teret. Hosszan hallgatható típus, nem válik zavaróvá órák után sem, nyugodtan el lehet indítani pl. a Spotify-ról a hangulatunknak megfelelő válogatást.

20 8 1620x911

Kisebb szobák ideális multi room komponense, konzervatív megjelenéssel és megfontolt, biztos alapokon nyugvó hanggal. Nem lesz a fiatalok kedvence, inkább a középkorúak figyelmére számíthat, úgy külalakja, mint hangzása alapján.

Yamaha MusicCast 20
Ár: 74.990,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu