The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Denon Home 350

A multimédiás hangszórók piacán a Denon két fronton is jelen van. HEOS márkanév alatt készülnek a multiroom-képes komponensek, melyek önállóan, ill. csoportba rendezve (sztereo vagy házimozi) egyaránt használhatóak. De elérhető egy, a HEOS termékekkel kompatibilis sorozat is „Home” néven, melynek legnagyobb modelljét fogtuk ezúttal vallatóra.

Nem teljesen világos, miért gondolta úgy a Denon, hogy önálló márkanév alatt eladhatóbbak lesznek a multiroom komponensek, és most, hogy kitűnő minőségük okán sikert sikerre halmoztak, mégis kaphatunk Denon név alatt is ilyen hangszórókat. Természetesen a HEOS és Denon modellek azonos szoftveres környezetben – a HEOS applikációval – működtethetők, így semmi akadálya annak, hogy egy rendszerbe integráltan használjuk őket.
Mint említettem, a Home sorozat legnagyobb tagja a 350-es, több mint 6 kg tömegével és tégla, vagy inkább falazóblokk alakjával/méretével már nagyobb szobák hangosítását is képes biztosítani. A design egyszerű, a sarkokat azért lekerekítették, és némi díszítést is kapott króm csíkok formájában. Felső lapja fekete akril, itt találjuk az érintésérzékeny, fehér ledes fénnyel megvilágított piktogramokkal jelölt kezelőszerveket is. A hangszórókat takaró szövet világos vagy sötét szürke, a műanyag felületek pedig fehérek vagy feketék lehetnek kiviteltől függően.

denon home 350 vezetek nelkuli hangszoro 1600x1000 29650

Az app lehetővé teszi a sztereo konfigurációban történő használatot, így duplázhatjuk meg a teljesítményt, és egyidejűleg növelhetjük a térélményt is. Igen, nem tévedés, az oldalirányba elforgatott magassugárzók már egy készülék esetében is szépen betöltik a teret, a visszaverődések miatt pedig nem egy pontból érzékeljük a hangot, ezt fokozhatjuk a sztereo elrendezéssel. Két tekintélyes méretű mélysugárzója egymásnak háttal, előre és hátra teríti a basszusokat, míg a közép-, és magassugárzók két oldalt kaptak helyet. Minden hangszórót külön digitális végfok hajt meg, értelemszerűen aktív frekvenciaváltóról kapott jellel vezérelve.

A Home 350-en gond nélkül lejátszhatók a nagyobb felbontású digitális formátumok – mint a 24/192 FLAC, vagy akár a 2,8 ill. 5,6 MHz-es DSD is, de rendelkezésre állnak a népszerű online szolgáltatók (Spotify, Tidal Deezer stb.) vagy a netrádió állomások ezrei egyaránt. A HEOS app áttekinthető, felhasználóbarát felülete ehhez könnyed kezelést biztosít, de aki szeretné, használhatja a Google Assistant, Amazon Alexa és Apple Siri szolgálatásokat a hanggal történő vezérléshez. A csatlakozás alapvetően wifin vagy Airplay-en történik, de a Bluetooth is rendelkezésre áll.

home 350 back

A HEOS appal néhány lépésben beállíthatjuk az új hangsugárzót, és indulhat is a zene. Mérete alapján számíthattunk az erőteljes hangzásra, de a Denontól valami egészen mást kaptunk. Szép, kiegyenlített frekvenciatartománya szokatlanul tiszta magasakkal és részletekben bővelkedő közepekkel egyáltalán nem megszokott dolog ebben a műfajban, ahogy a mélyhangok sem hasonlítanak a konkurens termékeknél tapasztaltakhoz. Nincs felsőbasszus kiemelés, viszont a szubtartomány nem csak érzékelés szintjén van jelen, hanem stabilan, jól érzékelhetően és folyamatosan. Nincs erőltetettség érzésem, pont annyit jelenít meg a legmélyebb hangokból, amitől többnek, és jobbnak hat annál, mint amit más multiroom hangsugárzóktól megszokhattunk.
A hangzás gazdag, ízes, zamatos, egy kicsit szebbnek, érdekesebbnek tűnik, mint azt mostanáig megszoktam, ettől aztán nagyon jó hallgatni. Mint fentebb említettem, az oldalirányba elforgatott magasak egy kis „ragyogást” adnak a lejátszott zenékhez, ami ugyan nem valódi tér, inkább csak egy visszhangokból álló „aurája” a hangsugárzónak, de ez is határozottan jó irányba mozdítja a produkciót. A fentieket egy 40 m2-es nappaliban hallgatva jegyeztem fel, kisebb szobában még intenzívebb lenne a jelenlétérzet és a mélytartomány. Hangerőben nincs hiány, még ekkora térben sem, és örvendetes, hogy a hallható torzítás nem növekszik magasabb szinteken sem, cserében a dús, ízes jelleg megvan már halk hangerő mellett is.

Home 350 01

Denon vagy HEOS? Teljesen mindegy, látszik és hallatszik, hogy ugyanazon cég termékei. Ahogy a HEOS-ok általában, úgy most ez a Denon hangszóró is kategóriájának legjobb, leginkább ajánlott termékei közé kerül – szerintünk. A sok pozitív tulajdonsága mellett nem tudunk negatívumokat említeni, az árazást is teljesen reálisnak tartjuk. Minden olyan zeneszerető embernek ajánljuk, aki a minőséget keresi, úgy hangban, mint kivitelben.

Denon Home 350
Méretek: 380 x 225 x 180mm
Tömeg: 6,3kg
Ár: 239.990,-Ft
Forgalmazó: Horn Distribution (HU) Kft.
www.denonmarkabolt.hu