The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Link Portable

Nem könnyű újat mutatni manapság a mobil hangsugárzók piacán. Az utóbbi évek inkább a fokozatos méret-, és teljesítménynövekedés jegyében teltek, mostani tesztmodellünkre – a Link Portable-re – azonban nem emiatt fogunk emlékezni. Inkább a hangzás és design terén történt irányváltás, ami elsőre feltűnt.

Mindeddig a JBL multimédiás termékeinek java főként a fiatal korosztály ízlésvilágát igyekezett kiszolgálni, úgy kivitelben, mint hangzásban. Feltűnő színek, menő formák és főként dinamikus, fiatalos megszólalás. Ez utóbbi már érettebb füllel néha sok is volt a jóból, jómagam inkább a cégcsoport prémium brandjét, a Harman Kardont éreztem ízlésvilágomhoz közelebb, elismerve a JBL érdemeit, és leszögezve azt, hogy tizen/huszon éves koromban minden bizonnyal ölni tudtam volna egy JBL Extreme-ért.

JBL LINK PORTABLE FRONT
A Link sorozatból ez a hordozható modell jutott el először hozzánk. Megjelenése, színvilága alapján inkább a Harman Kardon lineup-ba illene, de a cég nyilván nem véletlenül a JBL logójával ellátva jelentette meg. Diszkrét szürke/fekete/kék szövet borítás, lekerekített élekkel, azonos színű, kellemes tapintású műanyag felületekkel. Hordozható modell - ahogy ezt a nevében is kiemelik – újdonságnak számító dokkoló-töltő adapterrel, amelyen az ötletes csatlakozó felülete révén bármely irányba forgatva elhelyezhető. A kis hasáb mindössze egy 49mm-es szélessávú hangszórót rejt, no és persze az őt kiszolgáló elektronikákat, és a több mint 8 órás működést lehetővé tévő akkupackot. Minimális számú kezelőszerveit hátul, illetve a felső lapon találjuk, a szoftveres környezetet a Google Home biztosítja, ami azt is jelenti, hogy a Google asszisztens által biztosított hangutasítások is igénybe vehetők.
Vezeték nélkül streamelhetünk a wifi hálózaton, vagy közvetlenül Bluetooth kapcsolaton is fogadja a zenefolyamot.

JBL LINK PORTABLE DETAIL1

Nem csak kinézete, de a hangzása ugyanúgy a kifinomultabb irányvonalat követi. Basszusok terén még biztosan lehetett volna néhány dB-nyi hangnyomást kipréselni belőle, de a közép és magastartományt is szem előtt tartva, inkább egy kellemes, kiegyenlítettebb hangzásképet választottak, ami - különösen hosszú távon – előnyösebb a hallgató számára. A hang viszonylag irányfüggő, érdemes mindig a hallgató felé fordítani, és egy kiterjedtebb felületre (asztal) helyezni, a mélyhangok intenzitásának fokozása érdekében. Középtartománya viszonylag gazdag, színes, amit kissé lekerekített, de azért intenzív magasak koronáznak meg. Az összkép kellemes, szórakoztató, a háttérben sem zavaró jellegű, sokáig lehet hallgatni anélkül, hogy fárasztóvá válna.

JBL LINK PORTABLE BACK

A JBL Link Portable eltalált „házasítása” a „home” és a hordozható hangszóróknak. Mindezt a töltést biztosító alátétnek köszönhetjük, amit a lakásban fix helyre telepíthetünk, így az akku üzemben tartása nem jár kábel-dugdosással. Kis mérete miatt nem nyújthat teljes értékű hangot, de élvezhetőt igen, cserébe mindenhol velünk lehet, ahol szeretnénk, kiviteli minősége, megépítettsége folytán sokáig, ha vigyázunk rá.

Hangszóró: 1 × 49mm
Teljesítmény: 1 × 20W
Frekvencia-átvitel: 65Hz-20kHz
Jel/zaj viszony >80dB
Támogatott audio formátumok: HE-AAC, LC-AAC, MP3, Vorbis, WAV (LPCM), FLAC, Opus
Méretek: 88 × 170 mm
Tömeg: 735g
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu