The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

LAMAX SOUL 1 Bluetooth hangszóró

A szórakoztató elektronikai - azon belül is az audio - berendezések egyik legnépszerűbb termékcsoportja a hordozható vezeték nélküli hangszóróké, amely már sok éve töretlenül tartja pozícióját, éppen ezért nem véletlen, hogy évről évre találkozhatunk új márkákkal, mint aktuális tesztpéldányunk, a Lamax. Elsőként nézzük a Soul 1-est.

A kategória nagyágyúi mellett még a hazai árérzékeny piacon is nehéz labdába rúgni, a megjelenés és a megszólalás egyaránt fontos tényező, amellyel a Lamax tulajdonosa, az Elem6 nevezetű cseh cég is tisztában van. A Soul 1 ezért nem egy műanyag tucat termék, hanem esztétikus fa és textil burkolatokkal készül. Dicséretes dolog az igényesség, de a design és az anyaghasználat kísértetiesen hasonló ahhoz, amivel a Marley már évek óta jelen van a piacon. És nem egy-egy részlet, az egész úgy, ahogy van. Láttunk ilyent már a kínaiaktól, tele vannak a piacok hamis JBL-ekkel fityingekért, de ez az eset kicsit más. Itt egy felépített, európai márkáról beszélünk…

03 1366

De félre az aggályokkal, nézzük, hogy sikerült a Lamax Soul 1?
2.1-es rendszer, ami annyit jelent, hogy az előlap közepén csücsülő – a készülék méretéhez képest termetes, 90mm-es – membrán nem passzív, vagyis ez egy valódi mélysugárzó, amire a hátlapján kialakított reflexcső végződés is következtetni enged. A két 42mm-es szélessávú hangszóróval együtt alkot egy hangrendszert, közelről hallgatva még valamiféle térérzetünk is támad, mert a meghajtás sztereo. Természtesen digitális erősítéssel ellátva, 35 W zenei teljesítmény áll a hangszórók mögött, ami már egy kisebb szobában szinte elegendő hangerővel szólaltatja meg kedvenc zenéinket, 4400 mAh-s akkuja segítségével akár 10-12 órán keresztül.
Kivitele, összeszerelési minősége alapvetően szép, egy-egy apró hibától eltekintve nem érheti kritika.
Alap a Bluetooth kapcsolat, de kialakítottak analóg – 3,5-es jack – és micrSD kártya bemenetet is, így akár számítógéphez vagy régebbi lejátszó eszközökhöz is könnyedén illeszthető. A felső lapon, a textilbevonat alatt elhelyezett 4 mikrokapcsoló szolgálja a kezelési feladatokat.
A Soul 1 beépített mikrofonnal rendelkezik, így hívások esetén kihangosítóként is használható, méghozzá egészen tisztességes hangot produkálva mindkét fél részére.

04 1366

A zenei hangminőség sokaknak talán a legfontosabb jellemző, és ezzel mi sem vagyunk másképp. A Soul 1 alapvetően jó hangú darab, bár a mélysugárzó látványa alapján jelentősebb hangra gyakorolt hatással számoltunk, vagyis a mélytartomány intenzitása a méretéhez képest lehetne valamivel erőteljesebb. Vannak azért mélyhangjai, és mivel a felső tartománya sem mondható kiemeltnek, az egyensúlya így rendben van. Hozza azt a szintet, amit az árkategóriája alapján reálisan elvárhatunk tőle, vannak zenei részletek is, ugyanakkor a torzítása a hangerő növekedésével együtt számottevően nem lesz nagyobb. Mint minden hasonló hangszóró, a Soul 1 is leginkább háttérzenét szolgáltató eszközként értelmezhető, és ebben a feladatban jól vizsgázik, nyugodt karaktere mellett, halkan hallgatva dolgozni, beszélgetni lehet, anélkül, hogy zavaróvá válna.
Az elhelyezés sokat segít a „kiteljesedésben”, stabil felületeken, falhoz közel jobban érzi magát, a masszívabb mélytartomány jelentősen javít az összképen.

lifestyle 03 1366

Alapvetően az ajánlott kategóriába sorolható a Soul 1, úgy kiviteli-, mint hangminőségben az átlag felett teljesít, ehhez viszonyítva az árcéduláját nem írták vastag tollal. A „copy” kérdésében igazságot tenni nem az én tisztem, de szimpatikus húzásnak azért nem nevezném. Sok tehetséges formatervező „szaladgál” Európa keleti részén, akik bizonyára örömmel dolgoznának a Lamax termékek egyedi arculatán is, hogy ne kelljen dizájn ötletért a „szomszédba” menni.

https://www.lamax-electronics.com