The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Xtreme 3

A JBL Xtreme a cég egyik legjobban sikerült BT hangszórója, így nem csoda, hogy hatodik évét taposva a piacon, még csak a harmadik kiadásnál tart. Eltalált méret, komoly hang, és nagy népszerűség övezi, de néha azért őt is frissíteni kell. Karácsony előtt meg is érkezett.

Bár megszokhattuk, mint az autóiparban, itt is egyre nagyobb méretűek az új készülékek, az Xtreme 3 viszont alig nagyobb az első kiadásnál. Akkoriban ez volt a kínálat csúcsán, de aztán jött a Boombox, majd a Partybox sorozat, így a „nagyravágyók” házon belül kaptak lehetőséget a továbblépésre, nem volt értelme az Xtreme-et tovább hízlalni, a méretes cső amúgy is elegendő basszussal kápráztatott már 2015-ben is. A fejlesztések inkább a JBL más modelljeiben is elérhető új funkciókra, és kiviteli jellemzőkre irányultak, melyek a használhatóságot javították. Így lett az Xtreme vízálló, ill. jelent meg benne a népszerű PartyBoost, de frissült a Bluetooth is az 5.1 verzióra. Némileg nőtt a beépített végfok teljesítménye is, már 2×25W mozgatja a 7 centis mély-közepeket, és a 2 centis lágy dómokat.
Vaskos gumilap mögött, a nedvességtől védve rejtőzik három aljzat; a 3,5-es jack még mindig megtalálható rajta a kábeles kapcsolathoz, az USB „A” mellett pedig már „C” típusú aljzatot is kapunk. Ez utóbbin keresztül saját nagyáramú tápegységről tudjuk feltölteni az akku telepeket, de az „A” port mellett ez szolgál a lejátszó eszköz/telefon töltésére egyaránt. Üzemideje nem változott, vagyis a hihetetlen tartományt súrolja, vigyázni kell, hogy a töltő el ne keveredjen, mire újra szükség lenne rá. Víztaszító szövet burkolata fekete, kék és terepszínű lehet, a hangszórók előtt hangsúlyosabb JBL logóval.
A kezelőgombok helyzete, funkciói nem változtak, maradtak a vaskosabb hordszíj rögzítő fülek, látványban talán a kissé felfelé irányuló passzív membránok tűnnek fel.

JBL XTREME 3 BACK OPEN 0036 x2

Az Xtreme-ek sztereo felépítésűek, kétcsatornás végfokkal és kétszer kétutas hangszórórendszerrel felszerelve, de ennek a hallgatás szempontjából nincs sok jelentősége, mert a hangszórók nagyon közel ülnek egymáshoz. Közelről azért érzékelhető némi térhatás.
A modell népszerűségét teljesértékű hangjának köszönheti, ez a „csőméret” már elegendő mennyiségű – és minőségű – mélyhangot biztosít, több készülék összelinkelésével pedig akár egy házibuli hangosításához elegendő hangerőt kapunk.
Az első sorozat amellett, hogy brutális basszust produkált, középben és magashangok vonatkozásában is jól teljesített. A második sorozat mélyhangok terén tudott még fejlődni, de ezzel a hangzásbalansz kissé lefelé tolódott, ami a legtöbb felhasználó számára elfogadható, sőt talán észre sem vehető kompromisszumot jelentett. A harmadik széria ismét a nyíltabb, dinamikusabb és színesebb hangzás felé mozdult el, tetten érhetők azok a jellegzetességek, amelyek az „alapmodell” népszerűségét is meghozták, de az irány az maradt. Elsősorban az ifjúság igényeire szabott ez a hangzás, ezért elsősorban a pop- és más könnyűzenei műfajokat fogjuk élvezni az Xtreme3 előadásában. Bár odavág, ha kell, mégsem érezni alapból tolakodónak a basszust, csak ha a hangerőt feljebb toljuk, akkor „szabadulnak el” a cső két végét lezáró membránok. Összességében nagyon jó hang, a tökéletestől „csak” egy kis levegősség és egy csipetnyi középtartomány-beli részletezettség választja el.

JBL XTREME 3 SIDE BLUE 0074 x1

Az első kiadást imádtuk, a másodikkal nem voltunk teljesen kibékülve, a harmadikkal pedig visszatért a JBL a helyes útra. Ajánljuk azoknak, akik egy strapa, kitartó, hordozható hangszórót keresnek teljesértékű mélytartománnyal, vagy már ronggyá használtak egy első kiadású Xtreme-et. Továbbra sem egy olcsó cucc, de legalább hozza az elvárásokat. Néha túl is teljesíti.

JBL Xtreme3
Frekvenciaátvitel: 53.5 Hz - 20 kHz
Névleges teljesítmény (RMS): 100 W
Méretek / Tömeg: 297.87 mm x 137.08 mm x 133.06 mm / 1.83 kg
Ár: 94.999,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu