The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Klipsch ProMedia 2.1 Bluetooth

Klasszikus kettőpontegyes PC hangszórót még nem tesztelt a HFP stábja, egész egyszerűen nem vág a profilunkba, másrészt az ilyen célú termékek döntő többsége a computer kiegészítőket gyártó cégek kínálatában lelhető fel, ők pedig a hifi fogalmától viszonylag távol állnak. Azért akad kivétel, például a Klipsch Promedia 2.1 szettje.

A zenehallgatás mára összenőtt a számítástechnikával, így talán nem ördögtől való egy jó hangú PC-s szett bemutatása sem, főleg, ha a hazánkban rendkívül népszerű Klipsch termékéről van szó. A forma és a kialakítás nem igazán egyedi, átlagos méretű szatellitek és egy – ebben a műfajban – méretesnek számító szub alkotja a szettet. A jobb kihasználhatóság és a kor követelményeinek szellemében Bluetooth kapcsolattal is ellátták, így a számítógép használata nélkül is használhatjuk zenehallgatásra.

promedia21 2

Egységesen fekete színű a szett, a szatellitek ívelt oldalú dobozai műanyagból készülnek, a szub pedig fóliázott forgácslap anyagú. A két kis hangsugárzó lepattintható szövet védőrácsa mögött 7 cm-es mély/közép és 19 mm-es PEI dóm magas sugárzót találunk, utóbbit a doboz előlapjából kialakított kis tölcsér (90° x 40° MicroTractrix ) mögé szerelik. A kétutas sugárzókat 18W folyamatos teljesítményre képes végfokozatok táplálják.
A subwoofer majdnem kocka alakú, 25cm körüli élekkel, 16,5 cm-es, hosszúlöketű, kompozit membrános hangszóróval. Bassreflex konstrukció, 65W-os meghajtással és oldalra „lövő” hangszóróval.
A tápegység és a végfokok a sub dobozában kaptak helyet, a kezelőszervek, jack be/kimenetek pedig az egyik satellit sugárzó frontján, alul érhetők el. Az összekötés egyértelmű, a tápkábelt, két hangszórókábelt és a rendszerkábelt kell a megfelelő helyre csatlakoztatni az üzembe helyezéshez.

promedia21 3

A kis satellitek ne tévesszenek meg senkit, a Klipsch megszólalása egyáltalán nem olyan, ahogy azt a méretei alapján várnánk, mondjuk ez nem ért meglepetésként. Viszonylag tisztán, nagy levegővel és térrel szólal meg, a mélyhangok a tejes szobát betöltik. A legjobb az egészben az, ahogy a mélysugárzót sikerült illeszteni a rendszerbe, nincs hiányérzetünk a mélytartományban, nem él külön életet a szub. Hangsúlyos, de nem erőlködik, nem burnyog, és még csak nyúlósnak sem mondanám. Hirtelen ötlettől vezérelve kötöttem be a TV hangszóróit kiváltva, és használtam így hetekig. Tökéletes választás erre is, bár nem a fő csapás, de a Klipsch maga is kitér rá, mint lehetséges alkalmazási terület. Youtobe zenei videók, koncertek, filmek, tisztán és érthetően, sok nagyobb hangrendszert megszégyenítve szólalnak meg. Élvezhetők a hangszeres zenék is, érthetőek a párbeszédek, követhetőek a történések, átjönnek a kisebb zajok, neszek is.

promedia21 4

A számítógépes játékokhoz szintén jó választás, itt is előny a kontrollált és erőteljes szub, valamint a részletezett közép/magas tartomány.

A Klipsch hangrendszere amolyan svájci bicska. Jó egyszerűen PC-hez, BT hangszóróként, de minimál házimozi hangrendszerként is teszi a dolgát, ahogy kell, mindezért jelen pillanatban mindössze 80 ezer gyengélkedő hazai forintot kell leszurkolni a kasszánál. Nagyon korrekt ajánlat!

Klipsch ProMedia 2.1 Bluetooth
Rendszer teljesítmény : 100 watt folyamatos / 200 watt csúcs @ 0,2% THD, Frekvencia átvitel : 35Hz-22kHz
Szatellit keresztezési frekvencia : 3,5 kHz
Bemenet: 3,5 mm, Bluetooth 2.0
Ár: 79.999,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu