The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Yamaha PDX-B11

Volt már szerencsém egy-két furcsa szerkezethez a HFP-nál töltött évek során - főleg az utóbbi néhány évben, mióta megsokasodtak nálunk a multimédiás eszközök – de a Yamaha készülékéhez fogható „csodával” még nem volt dolgom. A PDX-B11 képzavar az első pillanattól fogva. Egy reflektor kinézetű aktív hangszóró, Bluetooth-al. A multimédia nem kimondottan a Yamaha szakterülete, bár egy cégnek, aki a hangszerektől a motorokon át a szórakoztató elektronikai készülékek széles skálájáig mindenfélét gyárt, azt hiszem ez nem túl nagy kihívás. Mondjuk, azt, hogy a dizájner milyen hangulatban lehetett, mikor ezt tervezte, nem tudom, szokatlan és átlag lakótérbe nehezen illeszthető, mindenesetre a fiaim azonnal lecsaptak rá. Talán éppen őket célozták meg a PDX-B11-el.


A hatást csak fokozza tesztalanyunk fekete-sárga színkombinációja, de létezik teljesen feketében is, ami azért szolidabb valamelyest. A fényes fém fogantyú egyértelmű felhívás, fogd meg és vidd magaddal! A karod garantáltan nem fog leszakadni, nem nehéz a szerkezet, tulajdonképpen csak a hangszórók fém részei bírnak észrevehető tömeggel, a műanyag ház nagyon könnyű. S ha már a hangszóróknál tartunk, a dizájn alapján hihetnénk azt, hogy a sötét króm perforált rács egy szélessávú, vagy koaxiális hangszórót takar, de fénybe fordítva a lyukakon keresztül láthatóvá válik a 4”-os mély-közép, és az 1-3/8-os dóm magassugárzó is, tehát egy kétutas rendszerről van szó. A doboz hátoldalán pedig feltűnik a reflexrés is, hogy a mélyátvitellel se legyenek problémák.
2013 09 11 021547 5 bAksjAFkKezelés, csatlakozások
A fogantyú alatti szilikon gumi lapon négy gomb formát alakítottak ki, mivel a gumi felület összefüggő, a szerkezet a nedvességre sem érzékeny. A négy közül a két nagyobb a hangerő fel/le,a két kisebb pedig a be/ki és a Bluetooth kezelésére szolgál. Hátul az adapter-táp aljzatán kívül mindössze egy 3,5-es jack aljzatot találunk, melyen keresztül vezetékkel is csatlakoztathatunk lejátszó forráskészüléket. Az aljzatok alatti fedelet felpattintva 6 AA méretű elem, vagy akku számára van hely, gyárilag ugyan nem mellékelték ezeket, de akinek a mobilitás fontos, 8 órás ’hálózatfüggetlen’ üzemidőt várhat egy töltettől.
Működés, hang
A mindössze néhány kezelőszerv és a készülék egyszerűsége folytán az üzembe helyezés csak pillanatok műve, a Bluetooth kapcsolat szintén nagyon hamar létrejön. Az első benyomás mindig nagyon fontos, és a ’reflektor’ hangjával már az első pillanatban megbarátkoztam. Teljesértékű hangzása, kellemes mélytartománya van, mindez nem az erőltetett, nyomulós fajtából, mégis elegendő intenzitással. A mélyek jelenléte még kis hangerő mellett is megvan, felhangosítva aztán veszít relatív szintjéből (loudness), nyilván a torzítások elkerülése végett. Nyílt és tiszta középtartományát is dicsérnem kell, ez egyáltalán nem megszokott ebben a kategóriában. Magasai kissé nyersek karcosak voltak eleinte, ettől kicsit intenzívebbnek is tűnt a felső tartomány, aztán egy-két nap alatt sokat finomodott, de teljesen nem sikerült levetkőznie ezt. Figyelembe véve a megcélzott, túlnyomóan pop-rock jellegű felhasználást, ez legyen a legkevesebb, amit felróhatunk neki.
Ajánlás
Ipari jellegénél fogva, és kialakításának egyszerűsége, robusztussága miatt a fiatalok mellett a dolgozó, barkácsoló felnőttek lehetnek a potenciális felhasználók. Kivitele strapabíró, nem kényes, és könnyű szállítani, hangja erőteljes, színes, élvezhető, én egyedül a forrás (pl. mobiltelefon) töltésére használható USB aljzatot hiányolom róla.

Yamaha PDX-B11

Bluetooth: Ver. 2.1 + EDR / A2DP
Audio kodek: SBC, AAC
Maximum kommunikációs távolság: 10m
Tápellátás: AC vagy 6 db AA elem
Hangszóró: 4” woofer, 1-3/8” tweeter
Méretek: 237 × 240 x 211 mm
Tömeg: 1,5 kg
Ára: 44.990,- Ft
www.extremeaudio.hu

Tel.: 06 1 786-7422

yampdxb11og33493-1200px